Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άνδρας - Ξυλοκόπησε την χειρουργημένη μητέρα του

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν άνδρα που ξυλοκόπησε τη μητέρα του λίγες ημέρες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πράξη τελέστηκε στις 26 Φεβρουαρίου, όταν ο γιος επιτέθηκε στην μητέρα του και της προκάλεσε σωματικές βλάβες. Μάλιστα, όπως κατέθεσε η γυναίκα στους δικαστές, λίγο καιρό πριν της επιτεθεί το παιδί της είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με αποτέλεσμα να κινδυνέψει και να φοβηθεί περισσότερο για τη σωματική της ακεραιότητα.

Όπως είπε, η «έκρηξή» του προκλήθηκε καθώς νωρίτερα, την ίδια ημέρα, είχε ένα επεισόδιο με φιλικά του πρόσωπα και όταν επέστρεψε στο σπίτι ήταν πολύ νευρικός. «Μου είπε ότι θα με δείρει γιατί εγώ ήμουν υπεύθυνη γι' αυτό» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, την οποία φέρεται να είχε σταματήσει εκείνο το διάστημα.

«Εγώ κάλεσα την αστυνομία για να τον αναγκάσουν να νοσηλευτεί, δεν ήξερα ότι θα τον συλλάβουν και θα περάσει Αυτόφωρο» σημείωσε.

Στην απολογία του, απέδωσε την πράξη του στην φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε σταματήσει, λέγοντας στους δικαστές ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του και ότι δεν της κατάφερε χτυπήματα στο σημείο του σώματος που είχε κάνει επέμβαση.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ