Κοινωνία

Αλεξανδρούπολη: Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που παρενοχλούσε μαθήτρια

Η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για παρενόχληση μαθήτριας αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Θυμίζεται ότι μετά από καταγγελία που έκανε το ανήλικο θύμα, ο καθηγητής βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή της μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου.

Απουσίαζε η 17χρονη από την ακροαματική διαδικασία – Παρόντες οι γονείς και ο δικηγόρος της

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 46χρονου καθηγητή λόγω απουσίας της 17χρονης μαθήτριας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβήθηκε για τις 19 Απριλίου προκειμένου να παραστεί σε αυτό και η ανήλικη, η οποία σήμερα απουσίαζε προσκομίζοντας δια του συνηγόρου της ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη.

Η πλευρά της μαθήτριας, με τον πατέρα και τη μητέρα της που ήταν παρόντες, ζήτησε να υποβληθεί ο καθηγητής σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης και της παρουσίας της ανήλικης μαθήτριας η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

«Σκοπός της οικογένειας η προστασία του παιδιού και όχι η εκδίκηση του καθηγητή» ξεκαθάρισε ο δικηγόρος τους

Όσον αφορά την απόρριψη του αιτήματος για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο κ. Δεμερτζής εξήγησε:

Πώς κατάφερε να εκνευρίσει του δικαστές

Μετά το σόου που είχε δώσει τις προηγούμενες μέρες ο κατηγορούμενος καθηγητής, χορεύοντας και τραγουδώντας μπροστά στις κάμερες, δεν τήρησε -έστω- τα προσχήματα ούτε ενώπιον του δικαστηρίου αφού κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν δίσταζε να σχολιάζει, να συμπληρώνει και να διακόπτει τη διαδικασία πετυχαίνοντας να εκνευρίσει τόσο τον εισαγγελέα όσο και τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το evrosnews.gr, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ ο συνήγορός του, Δημοσθένης Φωτιάδης, ανέπτυσσε το αίτημα για αναβολή της δίκης, ο «εκκεντρικός» καθηγητής πετάγονταν για να σχολιάσει και να συμπληρώσει. Την πρώτη φορά ο εισαγγελέας του έκανε έντονες συστάσεις να σταματήσει να διακόπτει τη διαδικασία ενώ σχεδόν αμέσως μετά και ο πρόεδρος του δικαστηρίου όταν το επανέλαβε του ξεκαθάρισε ότι εδώ είναι δικαστήριο, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να σέβεται και δεν βρίσκεται εκτός κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους όπως έκανε πριν δύο μέρες. Μετά από αυτές τις έντονες παρατηρήσεις ο κατηγορούμενος καθηγητής ηρέμησε και δεν ξαναδιέκοψε τη διαδικασία.

Βγήκε από την πίσω πόρτα για να αποφύγει του δημοσιογράφους

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο κατηγορούμενος καθηγητής επέλεξε να φύγει από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην είσοδο για να κάνει δηλώσεις.

Ενώ την περασμένη Τρίτη (09/04), μετά την πρώτη αναβολή, μίλησε για αρκετή ώρα στους δημοσιογράφους και άρχισε να τραγουδάει και να κάνει και να λέει τα διάφορα ασυνάρτητα, σήμερα για την προσέλευσή του στο δικαστήριο απέφυγε ένα μιλήσει. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώ τον περίμεναν δημοσιογράφοι και οι κάμερες στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, αυτός έφυγε από την πίσω πόρτα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ