Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κολωνός: Ισόβια και 41 έτη κάθειρξης στον Μίχο... ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης!

Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη κάθειρξης καθως και χρηματική ποινή, ήταν η ποινή που επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί. Στον αποκαλούμενο "Μιχάλη" το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 24 ετών.

Τώρα η αναγνώριση του ελαφρυντικού στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού άλλα και την ποινική τους μεταχείριση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως επτά έτη.

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για χορήγηση αναστολής. Αφού το δικαστήριο αποφανθεί και για αυτά τα αιτήματα η αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης θα πέσει λίγο πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της ανώτατης προσωρινής κράτησης του Μίχου.

Nωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν αναγνώρισε στον Ηλία Μίχο κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε προτείνει και η εισαγγελέας.

Αντίστοιχα, χωρίς τη χορήγηση ελαφρυντικών παρέμενε τόσο ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» όσο και η μητέρα της 12χρονης.

Να σημειωθεί πως ενώ η απόφαση για τον Ηλ. Μίχο και το «Μιχάλη» ελήφθη ομόφωνα, η απόφαση μη χορήγησης ελαφρυντικού για τη μητέρα ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1).

Για τους υπόλοιπους 17 καταδικασθέντες χορηγήθηκε η ελαφρυντική περίσταση του σύννομου βίου.

Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε τη μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή (29/3) κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε τη γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος