Κοινωνία

Σπαρτιάτες: Κατά το επόμενο διάστημα θα βγει η απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της έρευνας που διεξάγει αυτοπροσώπως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη κατόπιν των δημόσιων καταγγελιών του επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για ύπαρξη έκνομων δράσεων από βουλευτές του κόμματός του και για παρασκηνιακές κινήσεις, αναφέροντας για Greek Mafia και για «Δον Κορλεόνε».

Και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση καθώς ολοκληρώθηκε η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το κόμμα των Σπαρτιατών, με τις εξηγήσεις που έδωσε ως ύποπτος μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Έτσι αναμένεται η κρίση της κυρίας Αδειλίνη για ενδεχόμενες ποινικές διώξεις.

Εισαγγελικοί κύκλοι, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι ενέργειες της κυρίας Αδειλίνη να είναι τροχοπέδη για τη συμμετοχή κάποιων εμπλεκομένων στην υπόθεση του κόμματος των Σπαρτιατών στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, ο έγκλειστος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μέσα από τις φυλακές έδωσε ανωμοτι εξηγήσεις, ως ύποπτος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Στις εξηγήσεις αυτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος, αλλά ωστόσο είχε δημιουργήσει "ένα υβρίδιο" κόντρα στη δική του υποψηφιότητα. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο και στήριξε δημόσια το κόμμα των Σπαρτιατών.

Οι εξηγήσεις του δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά από καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα.

Ο Βασίλης Στίγκας είχε δηλώσει- καταγγείλει ότι υπήρξαν έκνομες δραστηριότητες από βουλευτές του κόμματος τους και παρασκηνιακές κινήσεις πέραν της νομιμότητας (Greek Mafia, «Δον Κορλεόνε», κ.λπ.).

Μετά τις επίμαχες καταγγελίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη και στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές, ενώ εξηγήσεις δόθηκαν και από υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Η κατηγορία συνδέεται με το σκεπτικό ότι πίσω από το εν λόγω κόμμα ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία καθώς έχει καταδικαστεί ως βασικό μέλος της Χρυσής Αυγής και είναι έγκλειστος.
 

Προηγουμένως, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την άρση ασυλίας των βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα των Σπαρτιατών (και οι ασυλίες έχουν αρθεί) και δόθηκαν εξηγήσεις από όλους τους ύποπτους, με αποτέλεσμα η έρευνα της Εισαγγελέως να έχει περάσει πλέον στο κρίσιμο στάδιο των αποφάσεων για την κίνηση άσκησης πιθανών ποινικών διώξεων.
 Αναμένονται οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου
 Όμως, παράλληλα αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για το κόμμα των Σπαρτιατών και ειδικότερα, για τη νομιμότητα συμμετοχή του στις περασμένες βουλευτικές εκλογές και την είσοδό τους στη Βουλή, αλλά και τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών του εν λόγω κόμματος.

Επίσης, ενστάσεις, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί στο Εκλογοδικείο, ζητείται η ακύρωση της απόφασης του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες.

Οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες, αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα και πάντως όχι μετά τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους (30 Ιουνίου 2024).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ