Κοινωνία

Σεισμός: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτυπά» την Ηλεία

Ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου, ενώ ταρακούνηθηκαν μέχρι και οι κάτοικοι της Αττικής.

Στην Ηλεία, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ανάστατοι, ενώ τα σχολεία με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Κοροβέση, για προληπτικούς λόγους έκλεισαν.

Το patrisnews.gr δημοσίευσε ένα βίντεο από τη στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτυπά» τον Πύργο, με τους θαμώνες μιας καφετέριας να τρέχουν προς τα έξω, μόλις αντιλαμβάνονται τον σεισμό, και το κατάστημα εστίασης από τη μία στιγμή στην άλλη φαίνεται να αδειάζει.

Δείτε το βίντεο

Έλεγχοι σε σχολεία της Ζαχάρως – Ζημιές σε παλιές εγκαταστάσεις

Ο σεισμός έγινε εντονότατα αισθητός σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας, αλλά στη Ζάκυνθο, την Αιτωλοακαρνανία, την Τρίπολη, την Κορινθία και την Αττική, ακόμη και στην Κάτω Ιταλία και ειδικότερα στο Μπάρι, τη Σικελία και την Καλαβρία.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος στην περιοχή μας. Είχε διάρκεια και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία», περιέγραψε στο in o δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Στον Δήμο Τριφυλίας στη Μεσσηνία αποφασίστηκε να γίνει εκκένωση των σχολικών μονάδων της περιοχής

Παράλληλα, ανέφερε ότι ελέγχονται τα σχολικά κτίρια και έκανε λόγο για πτώσεις σε τοιχία και μάντρες, αλλά και ζημιές σε γεφύρια.

«Από τα συνεργεία του Δήμου και τους μηχανικούς γίνονται έλεγχοι στα σχολεία. Σε παλιές εγκαταστάσεις, όπως το δημοτικό στάδιο, υπάρχουν κάποια προβλήματα, ενώ έχουν καταγραφεί πτώσεις σε τοιχία και μάντρες, αλλά και ζημιές σε γεφύρια», υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι και στον Δήμο Τριφυλίας στη Μεσσηνία αποφασίστηκε να γίνει εκκένωση των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς λόγους, το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, καθώς και τα δικαστικά μέγαρα του Πύργου και της Αμαλιάδας, μετά από απόφαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ