Κοινωνία

Νέα Ερυθραία: "Κινηματογραφική" καταδίωξη διαρρηκτών- Οι δράστες πήγαν να πατήσουν αστυνομικό

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς στην επεισοδιακή καταδίωξη τεσσάρων μελών συμμορίας.

Μάλιστα, αστυνομικός της ομάδας Δίας, πυροβόλησε μια φορά, με στόχο τη ρόδα του οχήματος που επέβαιναν οι δράστες, με στόχο να τους ακινητοποιήσει.

Το Iefimerida, παρουσιάζει το αποκαλυπτικό ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τη δράση του 29χρονου Τ.Α., του 23χρονου Ε.Μ., του 26χρονου Κ.Γ. Και του 37χρονου Κ.Β., οι οποίοι κατηγορούνται για «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία», «Απείθεια» και «Συμμορία».

Ο 29χρονος κατηγορείται επίσης και για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας» και «Επικίνδυνη οδήγηση».

Το χρονικό της υπόθεσης


Οι δράστες χρησιμοποιώντας ως «επιχειρησιακό όχημα» ένα αυτοκίνητο Opel στο οποίο είχαν βάλει πινακίδα που είχαν κλέψει την Κυριακή 24/3 από άλλο όχημα , έφτασαν στις 19:24, στο σπίτι που είχαν στοχοποιήσει, στην  οδό Καλάμου στην Εκάλη.

Οι τέσσερις δράστες βρήκαν από το όχημα και αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της προσόψεως του ισογείου διαμερίσματος μπήκαν στο εσωτερικό του,  ενώ ένας συνεργός τους, τους περίμενε στο αυτοκίνητο.

Η καταδίωξη


Κατά την διαφυγή τους από το διαμέρισμα στο οποίο είχαν εισβάλει κι ενώ κινούνταν στην οδό Θησέως στη Νέα Ερυθραία, εντοπιστήκαν από αστυνομικούς της ομάδος ΔΙ.ΑΣ .

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ενημερωτικό, μέσω ηχητικών και φωτεινών σημάτων τους κάλεσαν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους.

Αντί όμως να υπακούσουν στις εντολές των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισαν την πορεία τους πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς, ακόμα και αντίθετα στην κανονική ροή κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο διερχόμενοι οδηγοί , όσο και πεζοί.

Οι αστυνομικοί της ομάδος ΔΙ.ΑΣ , μαζί με συναδέλφους τους της Άμεσης Δράσης και δίκυκλα της ομάδας ΖΗΤΑ, συνέχισαν να ακολουθούν το όχημα μέχρι και την περιοχή της Κηφισιάς,  όταν αυτό κινήθηκε αντίθετα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Εκεί εξαιτίας των διερχόμενων οχημάτων δεν μπόρεσαν  να συνεχίσουν την πορεία τους κι έτσι ο οδηγός έκανε  απότομα οπισθοπορεία σε κάθετη οδό, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του οχήματος να προσκρούσει σε όχημα, ο οδηγός του οποίου  κινούνταν κανονικά .

Ο πυροβολισμός από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ


Εκεί, ειδικός φρουρός της ΔΙ.ΑΣ, που επέβαινε στο πρώτο δίκυκλο, κατέβηκε  από αυτό και έδωσε οδηγίες στον οδηγό του οχήματος να το ακινητοποιήσει.

Ο οδηγός όχι μόνο δεν πειθάρχησε στις εντολές των αστυνομικών αλλά ξεκίνησε την πορεία του οχήματος με κατεύθυνση προς το μέρος του αστυνομικού.

«Ο αστυνομικός φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα και έχοντας εξαντλήσει το ηπιότερο μέσο της προειδοποίησης ενήργησε μία βολή ακινητοποίησης με στόχο την εμπρόσθια δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου, η οποία και κατέληξε στη μεταλλική επιφάνεια πάνω από τη ρόδα του οχήματος».

Ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της συμμορίας, άλλαξε την πορεία του και κινήθηκε μέσω της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, σε τοπικές οδούς της Κηφισιάς, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης.

Τελικά στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής με την οδό Αγίας Κυριακής στην Κηφισιά, προσέκρουσαν με το όχημά τους σε σταθμευμένα οχήματα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν  το όχημα , διαφεύγοντας πεζοί.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και τους εντόπισαν σε κοντινή απόσταση όπου και τους συνέλαβαν.

Η δράση τους


Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες, χρησιμοποιώντας το ίδιο «επιχειρησιακό όχημα» είχαν διαπράξει κλοπή στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας και μια ημέρα πριν, στις 23-03-2024, μεταξύ 20:35 έως 20:40, σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό  Άγγελου Σικελιανού.

Κάμερες ασφαλείας του εν λόγω διαμερίσματος, είχαν καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις τους και μάλιστα ο 37χρονος φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά αυτά που φορούσε κατά τη σύλληψη του και συγκεκριμένα μια φόρμα σκούρου χρώματος που στην αριστερή πλευρά του ποδιού είχε το σήμα της «Nike» σε λευκό χρώμα.

Οι συνεργοί του φορούσαν φόρμες και ζακέτες φούτερ, δηλαδή πανομοιότυπο ρουχισμό με εκείνο των δραστών που συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...