Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

ΑΠΘ: Παραδίδεται πριν το καλοκαίρι η βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών

Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, η οποία λειτουργούσε ως κατάληψη εδώ και 34 χρόνια, σύμφωνα με τον πρύτανη Χαράλαμπο Φείδα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του makthes.gr, η κατάληψη στο «Στέκι στο Βιολογικό» εκκενώθηκε την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Ομως η αμέσως επόμενη περίοδος που ακολούθησε ήταν «θυελλώδης» με συχνά επεισόδια μεταξύ φοιτητών και μη, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας και εκτεταμένες καταστροφές που οδήγησαν μέχρι και στην παραίτηση του ανάδοχου του έργου, αναγκάζοντας τις τότε πρυτανικές Αρχές να προχωρήσουν στη διενέργεια επαναληπτικού διαγωνισμού.

ΑΠΘ: Πριν το καλοκαίρι έτοιμη η βιβλιοθήκη του ΣΘΕ -Τι περιλαμβάνει το έργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος εργολάβος ανέλαβε στις 19/10/22 και σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Φείδα, πρύτανη του ΑΠΘ, το έργο θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Στον συγκεκριμένο χώρο κατασκευάζεται η ενοποιημένη βιβλιοθήκης των τεσσάρων βιβλιοθηκών των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών και με την αναδιάταξη του χώρου, ανακατασκευάστηκαν πέντε αίθουσες διδασκαλίας (τριών μεγάλων και δύο μικρότερων, σε νέο χώρο στο ισόγειο) καθώς και ενός μουσείου κοιτασματολογίας του τμήματος Γεωλογίας, το οποίο προϋπήρχε αλλά δεν βρισκόταν σε λειτουργία. Πρόκειται για εγκαταστάσεις τις οποίες έχει ανάγκη η ΣΘΕ και αναμένεται να αναβαθμίσουν συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία στο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ