Κοινωνία

Καταιγισμός καταγγελιών για τους οδηγούς λεωφορείων: Κινούνται στον δρόμο με ανοιχτές τις πόρτες

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος των οδηγών λεωφορείων, έπειτα από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον οδηγό να οδηγεί έχοντας ανά χείρας το κινητό του τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούν σε δρομολόγια που γίνονται με ανοιχτές τις πόρτες επειδή έχουν χαλάσει και δεν έχουν επισκευαστεί.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δημοσίευσε φωτογραφίες με οδηγό λεωφορείου να καπνίζει στον δρόμο από Τρίπολη για Αθήνα.

Η γυναίκα που τράβηξε τις εν λόγω φωτογραφίες, έκπληκτη, όπως λέει, έβλεπε τον οδηγό να κρατάει το κινητό τηλέφωνο στα χέρια και να μιλάει. Έδινε πορεία στο λεωφορείο, άλλοτε με τους αγκώνες και άλλοτε με μια γρήγορη κίνηση του δεξιού του χεριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μιλούσε εκνευριστικά, μιλούσε συνεχώς. Φοβήθηκα όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να οδηγεί με τους αγκώνες και ήταν και ώρα περίπου 19.00 και νύχτωνε».

Καταιγισμός καταγγελιών για τους οδηγούς λεωφορείων

Ο οδηγός που καταγράφηκε στην Κυψέλη, να είναι απορροφημένος στο κινητό του, τέθηκε το πρωί σε διαθεσιμότητα. Με τη διοίκηση της ΟΣΥ να στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής, σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Εκτός όμως από τις συμπεριφορές ορισμένων οδηγών, υπάρχουν και τα προβλήματα των λεωφορείων. Με τις μονωτικές ταινίες να είναι αδύνατον να κρύψουν την αλήθεια.

Σε αυτά τα βίντεο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βλέπουμε δρομολόγια που γίνονται με ανοιχτές τις πόρτες επειδή έχουν χαλάσει και δεν έχουν επισκευαστεί.

Από το σταυρόλεξο που έλυνε οδηγός στην Κηφισιά πριν από δύο μήνες, στην βροχερή νύχτα στην Κυψέλη και από εκεί, στα μηχανάκια που βρίσκονται μέσα, πίσω από τη θέση του οδηγού, στα τσιγάρα εν κινήσει και στις ζημιές που αναγκάζουν ορισμένους από τους επιβάτες, να έχουν μονίμως στραμμένη την προσοχή τους, για να μην χτυπήσουν.

Ο Στέλιος Τσαμπάζης, μέλος του ΔΣ στο συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΘ και ο οδηγός μίλησε στο Live News, όπου τόνισε ότι οι κανόνες ασφαλείας είναι συγκεκριμένοι και το πρωτόκολλο προβλέπει αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνει ένας οδηγός σε περίπτωση κατά την οποία ανοίξουν οι πόρτες σε ένα λεωφορείο εν κινήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ