Κοινωνία

Ισπανός Δεκανέας προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά αφού δήλωσε γυναίκα εσωτερικά ενώ εξωτερικά “στρέιτ άνδρας”


Ο Ισπανός μόνιμος δεκανέας αρχικά Ρομπέρτο, άλλαξε φύλο στον στρατό της χώρας του, προκαλώντας μεγάλα και ισχυρά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της κίνησης αυτής, με τις δηλώσεις του ενώ υπάρχουν δεκάδες αναφορές αλλαγής φύλλου σε ΕΔ και αστυνομία μετά την ψήφιση σχετικού νόμου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο ίδιος ανέφερε σε ισπανικό ΜΜΕ : «Εξωτερικά είμαι στρέιτ άντρας και εσωτερικά λεσβία».

Η πρόθεσή της Μονίμου πλέον Δεκανέα του ισπανικού Στρατού ξηράς με την πραγματοποίηση αυτής της τροποποίησης, δεν ήταν να επωφεληθεί από το νόμο, αλλά μάλλον να προσαρμόσει την ταυτότητα φύλου του, σύμφωνα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο ίδιος εσωτερικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι δηλώνει η ίδια για αυτήν την αλλαγή φύλλου

Η Δεκανέας Ρομπέρτο, είναι ένα ιντερσεξ άτομο, το οποίο μοιράστηκε την εμπειρία της αναθεωρώντας τον νέο νόμο για τους τρανς στην Ισπανία, όταν συνειδητοποίησε ότι η ταυτότητά δεν ταίριαζε απόλυτα με το πώς ένιωθε εσωτερικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος ιντερσεξ χρησιμοποιείται για ανθρώπους που έχουν χαρακτηριστικά φύλου τα οποία δεν είναι ολοκληρωτικά αρσενικά ή ολοκληρωτικά θηλυκά στην γέννηση τους.

Η ίδια δεν έχει αλλάξει το όνομά της ( είναι αντρικό), της αρέσουν ακόμα οι γυναίκες και η εμφάνισή της είναι αντρική.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το περιοδικό "Espejo Público", η ίδια ​​εξήγησε ότι η πρόθεσή της σχετικά με την αλλαγή αυτή, δεν ήταν να επωφεληθεί από το νόμο, αλλά μάλλον να προσαρμόσει την ταυτότητα του φύλου της σύμφωνα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται η ίδια τον εαυτό της εσωτερικά.

«Σύμφωνα με το νόμο, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι αυτό που νομικά μπορώ να πω τι είμαι», εξήγησε, δηλώνοντας αργότερα: «Εξωτερικά είμαι στρέιτ άνδρας και εσωτερικά είμαι μια λεσβία».

Αυξάνονται οι περιπτώσεις αλλαγής φύλλου στις Ισπανικές Ένοπλες δυνάμεις και στις δυνάμεις ασφαλείας μετά την ψήφιση σχετικού νόμου

Σύμφωνα με το περιοδικό «El Faro», από τους 49 αιτούντες , οι 37 είναι μέλη του προσωπικού της Αστυνομίας και των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το άρθρο αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καμία έρευνα για πιθανή απάτη για τον Ισπανό Δεκανέα, (για την αλλαγή φύλου, πιθανόν για να επωφεληθεί των προνομίων που έχουν αυτά τα άτομα στον ισπανικό Στρατό).

Η Δεκανέας ​​αρνείται ότι το κάνει αυτό για να προωθήσει πιο εύκολα ή να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν  να το κάνω για εκμετάλλευση.  Από δική μου πεποίθηση, θα κάνω τα σωματικά τεστ με το σημάδι ενός άνδρα", ξεκαθάρισε η ίδια.

Μια θεμελιώδης πτυχή είναι ότι η δεκανέας Ρομπέρτο ​​δεν απαιτεί αλλαγή στολής στον Ισπανικό Στρατό και θα φορά την αντρική.

Σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να είναι με άνδρες επειδή είναι νόμιμη γυναίκα, αλλά δεν επιδιώκει να είναι ούτε με γυναίκες διότι σύμφωνα με την ίδια: «Θα μου φαινόταν ασέβεια να είμαι με γυναίκες».

Η απόφασή της να αλλάξει την ταυτότητα φύλου της δεν υποκινείται από προσωπικά συμφέροντα, αλλά από την αναζήτηση της ισότητας για την διευκόλυνση ενός σημείου συνάντησης με τον 16χρονο γιο της, τον οποίο δεν έχει δει από τότε που ήταν 3 ετών, τονίζει το άρθρο.

Στην προσπάθειά της να επανενωθεί με τον γιο της, η δεκανέας Ρομπέρτο ​​αναζητά δικηγόρο για να βοηθήσει στην υπόθεση.

Η περίπτωση της Ισπανίδας Δεκανέα δεν είναι μοναδική  περίπτωση, με δεκάδες υπαλλήλους να ακολουθούν το παράδειγμά του, με την ταχεία διοικητική διαδικασία να ξεκλειδώνει άφθονα προνόμια και προστασίες που προηγουμένως επιφυλάσσονταν για τις βιολογικές γυναίκες.

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις θα δούμε ακόμη να εμφανίζονται σε πολλές Ένοπλες Δυνάμεις, σε χώρες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ