Κοινωνία

Ρέθυμνο: Υποσχέθηκαν Power pass σε γυναίκα και της απέσπασαν όσα χρήματα είχε στον τραπεζικό της λογαριασμό

Άγνωστος απατεώνας "ξάφρισε" το λογαριασμό μιας 61χρονης γυναίκας από το Ρέθυμνο, ο οποίος της τηλεφώνησε κάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ για να την "ενημερώσει" ότι δικαιούται το επίδομα Power pass.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε η γυναίκα, ο δράστης κατάφερε να την πείσει με διάφορα επιχειρήματα ότι για να παραλάβει τα χρήματα, έπρεπε να πάει σε ένα ΑΤΜ και να ακολουθήσει τις υποδείξεις του. Με τον τρόπο αυτό, μετέφερε από τον λογαριασμό της σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου που ερευνούν τη νέα υπόθεση απάτης, ζήτησαν συνδρομή από τις τράπεζες για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό και σχηματίζουν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

 

Μπαράζ από απάτες με τροχαία



Μόνο μια ηλικιωμένη ξεγελάστηκε από το μπαράζ δεκάδων τηλεφωνημάτων για υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα που εξαπέλυσαν άγνωστοι απατεώνες τις τελευταίες ημέρες σε ανυποψίαστους κατοίκους του Αγρινίου και παρέδωσε το ποσό των 6.000 ευρώ στους "εισπράκτορες" της σπείρας.

Άλλο ένα υποψήφιο θύμα γλίτωσε επειδή έτυχε να βρίσκεται μαζί της η κόρη της, για την οποία οι δράστες της είπαν ότι είχε τραυματιστεί, ενώ τουλάχιστον άλλες δυο γυναίκες έτρεξαν αλλόφρονες στο νοσοκομείο πιστεύοντας ότι νοσηλεύονται συγγενικά τους πρόσωπα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν τους απατεώνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...