Κοινωνία

Παράνομοι μετανάστες από την Κίνα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ- Ποιο ήταν το σχέδιο του Πακιστανού διακινητή τους

Ως απλοί ταξιδιώτες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη πέντε παράνομοι μετανάστες με καταγωγή από την Κίνα χθες μεσημέρι Τρίτης, κατόπιν σχεδίου ενός 23χρονου διακινητή από το Πακιστάν.

Ο 23χρονος ήταν αυτός που είχε κλείσει τα εισιτήρια στους παράνομους μετανάστες στους οποίους είπε να κατέβουν στον σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα τους παραλάμβανε.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, όμως, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ατόμων από την επαρχιακή οδό Κιλκίς-Πολυκάστρου.

Μετά την αποβίβασή τους στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία», ο 23χρονος οδήγησε τα άτομα προς έκδοση εισιτηρίων για αστικά λεωφορεία. Ακολούθησε έλεγχος από τους αστυνομικούς, όπου διαπιστώθηκε η δράση του Πακιστανού, καθώς οι πέντε Κινέζοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (240).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:



Μεσημβρινές ώρες χθες (12-03-2024), στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς – Πολυκάστρου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, εντόπισαν 23χρονο αλλοδαπό να προσεγγίζει πέντε (5) αλλοδαπούς και να τους καθοδηγεί σε στάση του ΚΤΕΛ, όπου επιβιβάστηκαν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποβίβασή τους στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία», ο 23χρονος οδήγησε τα άτομα προς έκδοση εισιτηρίων για αστικά λεωφορεία. Ακολούθησε έλεγχος από τους αστυνομικούς, όπου διαπιστώθηκε η δράση του 23χρονου, καθώς οι αλλοδαποί στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (240).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ