Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Φωτιά" στη Θεσσαλονίκη: Ένταση στην συγκέντρωση φοιτητών και αντιεξουσιαστών έξω από το Ολύμπιον- Δεν εμφανίστηκε ο «Ιερός Λόχος» (Βίντεο)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άλλοι αλληλέγγυοι έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην Θεσσαλονίκη, όπου προβάλλεται η ταινία «Αδέσποτα Κορμιά».

Η ταινία ξεσήκωσε σάλο λόγω της αφίσας της, με την ακροδεξιά οργάνωση «Ιερός Λόχος» να καλεί σε συγκέντρωση έξω από τον κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης, και τους αλληλέγγυους να οργανώνουν αντισυγκέντρωση. 

Ο «Ιερός Λόχος» δεν εμφανίστηκε. Εμφανίστηκαν ελάχιστα άτομα που διαμαρτύρονται για την αφίσα, χωρίς κάτι περαιτέρω. 

Μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ΜΑΤ υπήρξε ένταση, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από το σημείο, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια. Στα πανό υπήρχαν και μηνύματα που σχετίζονται στην ομοφοβική επίθεση σε τρανς άτομα στην Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που νωρίτερα απομάκρυναν και αντιεξουσιαστές για τον ίδιο λόγο από το άγαλμα Βενιζέλου, αυτή τη φορά απώθησαν μέσω της οδού Μητροπόλεως τους φοιτητές προς τον Λευκό Πύργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, μετά από το κάλεσμα διαμαρτυρίας από ακροδεξιές οργανώσεις που ζητούν την απόσυρση της αφίσας του ντοκιμαντέρ. 

Από νωρίς νεαροί ανήρτησαν στον κινηματογράφο Ολύμπιον πανό που αναγράφουν «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό» και « ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες, ενάντια στην ομοφοβία και στις επιθέσεις στην LGBTQ+ κοινότητα. Οι απαγορεύσεις δεν μας σταματούν, σπάμε το νόμο στο δρόμο».

Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών

Η ομάδα περίπου 50 ατόμων κρατούσε πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Για κάθε φασίστα και ομοφοβικό υπάρχει μία θέση στον Θερμαϊκό».

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας τόσο με διμοιρίες ΜΑΤ όσο και με ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό προκειμένου να αποτρέψουν τους αντιεξουσιαστές να προσεγγίσουν την πλατεία Αριστοτέλους.

Σημειώνεται πως από το μεσημέρι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση συγκεντρώσεων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ώς τα μεσάνυχτα με διαταγή του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει μεγάλη αστυνομική δύναμη στο σημείο, με διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε Τσιμισκή και Μητροπόλεως.

Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία καθώς σήμερα στις 19:00 το απόγευμα υπήρχε διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία στον Ολύμπιον σχετικά με την αφίσα του ντοκιμαντέρ που απεικονίζει μια γυμνή έγκυο γυναίκα σε σταυρό. Παράλληλα, υπήρχε κάλεσμα και από άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου για την συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...