Κοινωνία

Απογευματινά χειρουργεία: «Τα άκουσαν» Φλωρίδης και Βαρτζόπουλος από τους υγειονομικούς (Βίντεο)

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τα απογευματινά χειρουργεία εξέφρασαν σήμερα υγειονομικοί που φώναξαν συνθήματα και ύψωσαν πανό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου παραβρέθηκαν ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Οι υγειονομικοί μπήκαν στην αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς και φώναξαν συνθήματα για την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως τόνισαν, αυτή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με εικόνες βίας κατά των γιατρών, οφείλεται στις πρακτικές της κυβέρνησης.

Το βίντεο της Voria.gr

Με σύνθημα «Υγεία, Παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό», οι υγειονομικοί συμμετείχαν νωρίτερα σε διαμαρτυρία για τα απογευματινά χειρουργεία που ξεκίνησαν σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καταγγέλοντας ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν κενές κλίνες, ωστόσο η κυβέρνηση αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, αναγκάζει τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ