Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση - Μασκαράδες με ευφάνταστες στολές και τύμπανα

 

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, πάρα το αρχικό «όχι» της ΕΛΑΣ, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας.

Ντυμένοι με διάφορες και ευφάνταστες στολές, με τύμπανα στην κεφαλή της πορείας που δίνουν τον ρυθμό, σφυρίχτρες, σερπαντίνες, κόρνες και κομφετί, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την πλατεία του Λευκού Πύργου και κινούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ η πορεία αναμένεται να φτάσει στη Λεωφόρο Νίκης και να επιστρέψει στην αφετηρία.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Τσιμισκή και παρακολουθεί την παρέλαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Βίντεο από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη:

Η σημερινή παρέλαση του καρναβαλιού, η οποία πέρασε από πολλά... κύματα μέχρι τελικά να γίνει και πραγματοποιείται με την μορφή «συλλαλητηρίου» είναι η πρώτη μετά από 60 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Καθώς η Αστυνομία δεν έδωσε άδεια για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί, οι εμπνευστές της που ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων, αποφάσισαν να την «μετονομάσουν» σε «Καρναβαλική Παρέλαση - Συλλαλητήριο Αγάπης».

Χθες ωστόσο η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνεται πως δεν υπήρξε καμία άδεια για τη διοργάνωση καρναβαλικής παρέλασης, επισημαίνοντας και πάλι τα ζητήματα ασφαλείας που υπάρχουν.

Σε απάντησή της η εμπνεύστρια της καρναβαλικής παρέλασης Θένια Δρακοπούλου έκανε λόγο για πόλεμο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κόσμος θα κατεβεί στην παρέλαση κανονικά.

«Είμαστε εθελοντές, Θεσσαλονικείς πολίτες που θέλουμε να περάσουμε όμορφα μια ακόμα μέρα πέρα της Τσικνοπέμπτης, να χαρούμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων σε βίντεο - ανακοίνωση στο facebook.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί της Τροχαίας εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους που κινείται η παρέλαση.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...