Κοινωνία

Πειραιάς: Τι κρύβεται πίσω από την έκρηξη σε βενζινάδικο

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ακάλυπτο χώρο δίπλα στο βενζινάδικο και η έκρηξή του «πέταξε» έντρομους τους κατοίκους από τα κρεβάτια τους, στις 3:15 τα ξημερώματα. Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα, ένας άνδρας βρισκόταν στο βενζινάδικο.

Ο ήχος της έκρηξη έφτασε μέχρι το Νέο Φάληρο. Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμό σε μία επίδειξη ισχύος ενώ μαίνεται ο πόλεμος των νονών της νύχτας.

Τι έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βενζινάδικο «ήλεγχε» στο παρελθόν μέσω τρίτου, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στον Νέο Κόσμο.

Μετά το έγκλημα, η διαχείριση του πέρασε σε άλλα πρόσωπα και πιθανολογείται ότι κάποιος ποινικός ήθελε μέσω της έκρηξης να στείλει μήνυμα στους νέους ιδιοκτήτες.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Δύο εκδοχές εξετάζει αυτή τη στιγμή η αστυνομία για την ισχυρότατη έκρηξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο Live News στο Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμη είναι η κατάθεση του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου, ωστόσο φαίνεται να είναι άνθρωπος «βιτρίνα» και να είναι άλλοι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

Το πρώτο σενάριο θέλει να συνδέεται με τα πρόσφατα συμβόλαια θανάτου με θύματα μέλη της αποκαλούμενη Greek Mafia, τα οποία έχουν αποδοθεί σε αλλοδαπούς ποινικούς που σχετίζονταν με λαθρεμπόριο τσιγάρων, και τώρα επιχειρούν να επεκτείνουν τη δράση τους στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Επιπλέον, πριν από μερικά 24ωρα ανακοινώθηκε πως η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε εξάρθρωση ενός κυκλώματος που παρήγαγε και διαμοίραζε διαλύτες καυσίμων, προκειμένου να γίνεται η νόθευσή τους.

Το δεύτερο σενάριο, συνδέεται πιθανόν με την εξάρθρωση σπείρας η οποία διαμοίραζε διαλύτες καυσίμων για νόθευση και εκτιμάται ότι η επίθεση ήταν «ανταποδοτική», με τους δράστες να θεωρούν πως κάποιος τους «κάρφωσε».

Οι αρχες δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη επίθεση να είναι προάγγελος νέων συμβολαίων θανάτου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ