Κοινωνία

Τέμπη: Σύνθεση στοιχείων οδηγεί με ασφάλεια στην αιτία της έκρηξης

Ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων και τραυματιών στα Τέμπη, για τα θέματα της έκρηξης και της πυρκαγιάς, Βασίλης Κοκοτσάκης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 σημείωσε εμφατικά, ότι παρά τα θηριώδη λάθη και ενέργειες που αλλοίωσαν πλήρως τον τόπο του δυστυχήματος, εντούτοις η συλλογή ευρημάτων, στοιχείων της δικογραφίας, η ανάλυση και η έρευνα επί του πεδίου, αλλά και ο εντοπισμός δεδομένων που δια των παραλείψεων δεν καταγράφηκαν, οδηγεί σε μια σύνθεση των στοιχείων που τελικά μας οδηγεί με ασφάλεια στην αιτία της έκρηξης και της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Για το περίφημο «μπάζωμα» στο επίμαχο σημείο, ο κ. Κοκοτσάκης είπε πως το σημείο «ξεμπαζώθηκε, αφαιρέθηκε υλικό και προστέθηκε σκυρόδεμα στο περίπου μισό στρέμμα του κρίσιμου σημείου».

Ωστόσο διεμήνυσε πως «η έρευνα πάει εξαιρετικά καλά, και σύντομα θα έχουμε και αποτελέσματα και για το υλικό που την προκάλεσε (την έκρηξη) και την όλη σύνθεση που είχαν τα τρένα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ