Κοινωνία

Έφτασαν από την Κίνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Βίντεο)

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πλοίο από την Κίνα, που μετέφερε τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία για λογαριασμό του ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία αποβιβάστηκαν στην πόλη και πλέον θα πρέπει να γίνει ο εκτελωνισμός, η ταξινόμηση και η προετοιμασία τους ώστε να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, κάτι που σύμφωνα με τον οργανισμό αναμένεται να συμβεί μέσα στην άνοιξη.

«Πυρετός ανυπομονησίας στον ΟΑΣΘ! Ο Μάρτιος αρχίζει με όμορφη, γλυκιά προσμονή για τη διοίκηση, τα στελέχη και όλους τους εργαζόμενους του» αναφέρει ο οργανισμός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον οργανισμό, «τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία θα πατήσουν τις ρόδες τους στην Θεσσαλονίκη σήμερα».

Βέβαια, όπως σημειώνει ο ΟΑΣΘ «θα χρειαστεί να γίνει ο εκτελωνισμός των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, η ταξινόμηση και η προετοιμασία τους» και με δεδομένο ότι ήδη πραγματοποιούνται οι εργασίες για την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών που θα εγκατασταθούν, αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην πόλη εντός της Άνοιξης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19/2 υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 8,737 εκατ. ευρώ, με την οποία εντός των επόμενων τριών μηνών προβλέπεται να ολοκληρωθεί, στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη, η κατασκευή του σταθμού φόρτισης των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων που αναμένονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση του ΟΑΣΘ, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης όλες οι απαραίτητες υποδομές τόσο για τη φόρτιση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, όσο και για την ασφαλή νυχτερινή τους στάθμευση και φύλαξη. Κύριος του έργου είναι ο ΟΑΣΘ και φορέας υλοποίησης η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΑΝΕΘ Α.Ε.), η οποία ανέλαβε όλη τη διαδικασία δημοπράτησης (μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, αδειοδοτήσεις, επιλογή αναδόχου κ.λπ.), την παρακολούθηση υλοποίησης, καθώς και την παραλαβή του έργου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ