Κοινωνία

Διεκόπη για τις 5 Απριλίου η πρώτη δίκη συγγενών θύματος της τραγωδίας των Τεμπών

Για τις 5 Απριλίου διακόπηκε σήμερα Παρασκευή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η δίκη της πρώτης αγωγής συγγενών θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Είναι η αγωγή που κατέθεσαν οι συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας (σύζυγος, οι δυο γιοι του και η αδελφή του). Οι ενάγοντες στρέφονται με την αγωγή τους κατά της Hellenic Train διεκδικώντας ο καθένας το ποσό των 250.000 ευρώ για ψυχική οδύνη από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΣΕ και η Hellenic Ttrain, δια των δικηγόρων τους υπέβαλλαν στο δικαστήριο αίτημα αναβολής της δίκης, με την έδρα να αποφασίζει όμως τη διακοπή της διαδικασίας για τις 5 Απριλίου. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του ΟΣΕ και της Hellenic Train ζήτησαν να μη συζητηθεί η υπόθεση, υποστηρίζοντας πως μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή αντέκρουσε το αίτημα υποστηρίζοντας: «Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση της αγωγής και τα μέλη της οικογένειας του θύματος.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...