Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακές απάτες με λεία 9.000 ευρώ - Χτύπησαν 5 φορές σε 16 μήνες

Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις διαδικτυακές απάτες. Οι δράστες είχαν βρει την «συνταγή» και κατάφερναν να παγιδεύουν τα ανυποψίαστα θύματα…

Μάστιγα οι διαδικτυακές απάτες στη Θεσσαλονίκη, με μια σειρά από καλά οργανωμένα κυκλώματα να καταφέρνουν όπως φαίνεται να κερδίζουν χρήματα, από ανυποψίαστους πολίτες. Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα μέλη σπείρας που χτύπησε πέντε φορές μέσα σε 16 μήνες. Κατάφεραν να βγάλουν 9.000 ευρώ. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν σε εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως προχώρησαν σε εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί και πέντε Έλληνες (μεταξύ αυτών και τέσσερις γυναίκες), οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, με ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατά περίπτωση, απέσπασαν από παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.955 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...