Εσωτερική Ασφάλεια

Αντιτρομοκρατική: Ο ρόλος κλειδί του 36χρονου και το πακέτο στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

Στην ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 10 άτομα που φέρεται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία, με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής να είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον ρόλο τους σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και για το κατά πόσο φέρονται να εμπλέκονται στο πακέτο βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το OPEN, στους συλληφθέντες υπάρχουν άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο αλλά και ποινικοί που ήταν ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί κατέληξαν από την έρευνά τους ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε πετάξει χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου και φαίνεται να είναι αυτή που έστειλε το πακέτο στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Αυτό που γνώριζαν αρχικά οι αστυνομικοί ήταν για τις επιθέσεις της «Σύμπραξης», όμως τα εργαστήρια έδειξαν τελικά πως ένας από τους συλληφθέντες είναι και το άτομο που κατασκεύασε τη βόμβα καθώς βρέθηκε γενετικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρόλος κλειδί του 36χρονου

Ο 36χρονος συλληφθέντας είναι ένα πρόσωπο κλειδί που υπάρχει στην ομάδα, και ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είχε απασχολήσει τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής, είχε επικοινωνία με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Είχε εμπλοκή σε ληστείες τραπεζών και καταδικάστηκε στο παρελθόν. Πριν από τρία χρόνια πήρε άδεια, την οποία παραβίασε, συνέχισε τις ληστείες σε τράπεζες και συνελήφθη πάλι σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην λεωφόρο Κατεχάκη.

Το χτύπημα που είχε γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας, στη προκήρυξη της οργάνωσης τότε, αναφερόταν ότι ήταν αφιερωμένο στον συγκεκριμένο το χτύπημα. Όταν οι αναλυτές διάβασαν το κείμενο της υπόθεσης της Θεσσαλονίκης, υπήρχε μια ένδειξη για το πού πρέπει να κινηθούν και να ψάξουν, από το ύφος γραφής.

Για τους δύο στρατιωτικούς πυροτεχνουργούς η Μίνα Καραμήτρου αναφέρει πως έχουν πάρει αποστάσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ό ένας βρίσκεται σε μακρά αναρρωτική άδεια εδώ και μεγάλο διάστημα και ο δεύτερος έχει υποβάλλει την παραίτησή του από το Σώμα.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες και για τις επαφές και τις επικοινωνίες τους και το πόση εμπλοκή είχαν όλοι τους στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...