Κοινωνία

Τραγωδία των Τεμπών - Καρδίτσα: «Μαμά θα αργήσω» - Το δράμα των συγγενών των θυμάτων σε εκδήλωση μνήμης

«Μαμά, θα αργήσω»... Η φράση που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Αυτή η φράση βρισκόταν  σε κεντρικό πλάνο στην αφίσα που πρωταγωνιστούσε στην εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων, στο κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι «Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού» και «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» Καρδίτσας διοργάνωσαν την εκδήλωση μνήμης. Εκεί μίλησαν συγγενείς των θυμάτων, φοιτητές και καθηγητές.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια συγγενών των θυμάτων που λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης περιέγραψαν την τραυματική εκείνη μέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μιλούσε με τη μαμά του πριν το δυστύχημα. ''Μαμά θα αργήσω''» δήλωσε για τα δραματικά λεπτά πριν από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη ο παππούς του Αναστάση Κουτσόπουλου, του 20χρονου φοιτητή Γεωπονικής στο ΑΠΘ, που σκοτώθηκε την 28η Φεβουαρίου.

«Όσο περνάει ο καιρός τόσο χειρότερα» είπε με φανερή θλίψη ενώ ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και αναφέρεται στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένεια.

«Είναι διακαίωση να φτιαχτεί ο σιδηρόδρομος και να μην περάσουν άλλες οικογένειες αυτό που περνάμε εμείς εδώ κι έναν χρόνο» δήλωσε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του Βάιου Βλάχου, θύματος του δυστυχήματος, που πριν από ένα χρόνο επέστρεψε από την Αργεντινή για το φρικτό συμβάν.

«Συγκινηθήκαμε στο μέγιστο από την εκδηλωση των παιδιών στην Καρδίτσα» είπε, με τη σειρά της, η Ουράνια Μαγκίνα και μητέρα του Παναγιώτη Σταφυλά, ενός εκ των επιβαινόντων στη μοιραία αμαξοστοιχία που όμως στάθηκε τυχερός την τραγική εκείνη νύχτα.

Όπως θύμισε στον κόσμο η γυναίκα, ο Παναγιώτης βρισκόταν στο τρένο, είχε εισιτήριο για το δεύτερο βαγόνι. Είδε, όμως, στο κινητό το νούμερο 5 αντί για 2 και έτσι ανεβηκε στο πέμπτο βαγόνι. Είναι ζωναντός από τύχη...

«Δεν έχει μιλήσει ποτέ, έναν χρόνο μετά για την τραγωδία» υπογράμμισε η κ.Μαγκίνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ