Κοινωνία

Υπ. Μετανάστευσης: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου για 50 πολίτες Πακιστάν και Γεωργίας

Σαράντα πολίτες Πακιστάν και δέκα πολίτες Γεωργίας επέστρεψαν στις πατρίδες τους, καθώς απορρίφθηκαν τελεσίδικα τα αιτήματα διεθνούς προστασίας που είχαν καταθέσει. Χθες, Τρίτη (20/2), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ελληνικών αρχών με τη συμμετοχή της Κύπρου και εξετάστηκαν άμεσα τα μεταγενέστερα αιτήματα που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.

Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ολοκλήρωσε τον έλεγχο και οι 50 αιτούντες επιστρέφουν στις χώρες τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, οι επιστροφές απορριφθέντων αιτούντων άσυλο αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και τα κράτη - μέλη είναι υποχρεωμένα να εντείνουν τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προστατεύσουν την αξιοπιστία των εθνικών συστημάτων ασύλου, διασφαλίζοντας ότι μόνο όσοι χρήζουν προστασίας δύναται να παραμείνουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT, η Ελλάδα είναι 4η στη σειρά σε αριθμό επιστροφών, αναγκαστικών και εθελούσιων, και μπροστά από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με πολλαπλάσιες αφίξεις, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...