Κοινωνία

Νέα μπλόκα των αγροτών σε Λάρισα και Καρδίτσα - Σήκωσαν φαναράκια στον ουρανό στον Ε65

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες οι οποίοι επιμένουν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Τρίτη στις 18.30 στην Αθήνα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για το αυξημένο κόστος παραγωγής και αποζημιώσεις για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, και προχώρησαν στον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας.


Δείτε βίντεο

Κινητοποιήσεις αγροτών σημειώθηκαν και στην Καρδίτσα όπου αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό του Κόμβου Ε65, στην Καρδίτσα. Οι αγρότες της περιοχής φώναξαν συνθήματα ενάντια στις κυβερνητικές προτάσεις και σε μια συμβολική κίνηση σήκωσαν φαναράκια στον ουρανό λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο στέλνουν μήνυμα στον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες και μετά τη συνάντηση το μεσημέρι με τον κ.Χρυσοχοϊδη, έχει ανοίξει και πάλι ο διάλογος με τους αγρότες, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να συμφωνηθεί ανάμεσα σ' εκείνους και την αστυνομία να υπάρξει συμβολική παρουσία τρακτέρ στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, την ερχόμενη Τρίτη.

Φλώρινα: Αγρότες έκλεισαν ξανά το τελωνείο της Νίκης για τα φορτηγά

Στον αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία προχώρησαν νωρίτερα σήμερα οι αγρότες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το τελωνείο παρέμεινε κλειστό μέχρι και τις 15:00, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής να εμποδίζουν τη διέλευση των φορτηγών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ