Κοινωνία

Μεσολόγγι: Πήρε τηλέφωνο τον Μπάμπη ενώ τον είχε δολοφονήσει

Σύμφωνα με το STAR ο κρεοπώλης έκανε τρεις κλήσεις την επόμενη ημέρα της 4ης Ιανουαρίου, ημερομηνία της δολοφονίας του κρεοπώλη. Σύμφωνα με την άρση απορρήτου την 5η Ιανουαρίου από τις 3:30 το μεσημέρι έως τις 3:40 ο κρεοπώλης έκανε τρία τηλεφωνήματα.

Η μια ήταν λάθος, καθώς είχε βάλει ένα ψηφίο ακόμη ενώ οι άλλες δυο ήταν στο τηλέφωνο του Μπάμπη Κούτσικου!

Τα σενάρια είναι δυο για την κίνηση αυτή: Είτε ήξερε πως θα γίνει άρση απορρήτου και οι κλήσεις έγιναν για να δείξει πως και εκείνος ανησυχούσε, ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» των Αρχών, είτε επειδή κάπου πέταξε το κινητό και ήθελε να δει αν καλεί ακόμα!

Προσπαθούσαν να πουλήσουν αρχαία Μπάμπης και κρεοπώλης;

Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ του Μεσολογγίου καθώς η ανάκτηση σβησμένων δεδομένων από το κινητό ατόμου της ευρύτερης παρέας του Μπάμπη Κούτσικου και του κρεοπώλη ανατρέπει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το STAR και την νυχτερινή εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη την Τετάρτη (07/02) στα μηνύματα που έχουν ανακτηθεί φέρεται οι δυο άνδρες να συζητούν την παράνομη πώληση αρχαιοτήτων.

Σημειώθηκε δε λίγες ώρες νωρίτερα πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έπαθαν... σοκ όταν εντόπισαν μηνύματα τα οποία ενέπλεκαν και τους δυο άνδρες σε παράνομες δραστηριότητες.

Εν αναμονή της άρσης απορρήτου

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αρκετά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου δύο συσκευών που ανήκαν στον Μπάμπη, μιας με ελληνική σύνδεση και μιας με ιταλική για το χρονικό διάστημα από 1/1/24 έως και 6/1/24.

Το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για μια σύνδεση του κρεοπώλη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ζητήθηκε, επίσης, να γίνει ανάκτηση διαγραμμένων κλήσεων κι εξαγωγή δεδομένων από την τηλεφωνική συσκευή του κρεοπώλη, να δοθούν στοιχεία από δεδομένα του υπολογιστικού νέφους της εταιρείας Google και το Google Cloud του 31χρονου πάλι για το χρονικό διάστημα 1/1/24 – 6/1/24.

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για συμπληρωματική άρση, που ζητά για όλες αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα και να γίνει εξαγωγή συνόλου δεδομένων για το χρονικό διάστημα από 1/1/23 έως και 1/1/24. Επίσης βρέθηκε μια κάρτα sim του κρεοπώλη που ζητήθηκε να ελεγχθεί πάλι από 1/1/23 – 7/1/24.

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι ακόμα το κινητό τηλέφωνο μέλους της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, το οποίο κατασχέθηκε κι ελέγχεται για το χρονικό διάστημα 1/1/23 έως 14/1/24, ενώ το ίδιο κινητό ελέγχεται και για το διάστημα 1/1/24 – 14/1/24.

Τέλος έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές του κρεοπώλη και του Μπάμπη.

Ανακτήθηκαν διαγραμμένα μηνύματα του κρεοπώλη - Τι γράφουν

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι, καθώς οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα μηνύματα από το κινητό του κρεοπώλη. Στα μηνύματα αυτά που ανέκτησε η ΕΛΑΣ από το κινητό του 50χρονου βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση υπάρχουν συνομιλίες για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 ημέρες είχε γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του κατηγορούμενου κρεοπώλη. Οι Αρχές τότε είχαν εντοπίσει ορισμένες ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δεν δικαιολογούνταν. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί ξεκίνησαν ξεχωριστή έρευνα καθώς φάνηκαν να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Οι ενδείξεις αυτές σήμερα επιβεβαιώθηκαν και με απτά στοιχεία, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι αστυνομικοί έχουν πάρει το πρώτο μέρος των διαγραμμένων μηνυμάτων από το κινητό του 51χρονου κρεοπώλη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα μηνύματα αυτά υπάρχουν επικοινωνίες του κατηγορούμενου με έξι άτομα, με τα οποία μιλούσε για λαθρανασκαφές, παράνομα ευρήματα και τρόπους πώλησης αρχαίων αντικειμένων.

Πλέον τα πρόσωπα με τα οποία είχε επικοινωνία ο 50χρονος κρεοπώλης έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθούν για κατάθεση ενώ δεδομένο είναι ότι θα κατασχεθούν τα κινητά τους.

Αυτοί είναι οι δυο άγνωστοι - γνωστοί φίλοι του Μπάμπη

Στα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μεσολόγγι και περιπλέκουν τον γρίφο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε το «Φως στο Τούνελ».

Ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο λυμαινόταν στην περιοχή έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Έπειτα από έρευνα της εκπομπής προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για τη δολοφονία του Μπάμπη που αφορούν δύο πρόσωπα.

Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό, τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Την εικόνα αυτή έδωσε στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «εδώ και δυο χρόνια σε συζητήσεις μας , ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ σε μια εκκλησία το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι, με μηχάνημα».

Τσουκάλης: Ίσως είδε κάτι που δεν έπρεπε ο Μπάμπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν το τελευταίο διάστημα φήμες που θέλουν τον 50χρονο κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου να είχε στενές προσωπικές σχέσεις με την μητέρα του 31χρονου.

«Πιθανόν, και αυτό είναι δικό μου σενάριο, ο Μπάμπης να είδε κάτι άθελά του, να άκουσε κάτι που δεν έπρεπε. Να βρέθηκε δηλαδή στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Ενδεχομένως να απείλησε τον κρεοπώλη ότι θα αποκάλυπτε στις αρχές αυτό που έμαθε, αν δεν του επέστρεφε τα χρήματα που του δάνεισε και τότε εκείνος ή εκείνοι τους οποίους αφορούσε, αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση», είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ