Κοινωνία

Καστοριά: Άντρας χρημάτισε λαθροϋλοτόμους για να κόψουν ξύλα από δάσος

Άντρας στην Καστοριά πλήρωσε δύο Αλβανούς ξυλοκόπους ώστε να περάσουν παράνομα από την πατρίδα τους, να κόψουν δέντρα από δημόσια δασική έκταση και να μεταφέρουν τα ξύλα εκεί για να του τα δώσουν. Βέβαια η προσπάθεια του 43χρονου Έλληνα να αγοράσει κούτσουρα σε πολύ πιο χαμηλή τιμή  από εκείνη της αγοράς αποκαλύφθηκε, διότι οι λαθροϋλοτόμοι βρέθηκαν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 58 χρόνων, που είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας και της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, οι οποίοι τους βρήκαν να έχουν υλοτομήσει παράνομα 18 κυβικά μέτρα οξιάς από δημόσια δασική έκταση και κατέσχεσαν την ξυλεία, ένα άλογο με ξύλινη σέλα, ένα αλυσοπρίονο και δύο τσεκούρια.

Στην προανάκριση προέκυψε πως ο 24χρονος θα μετέφερε τα κούτσουρα σε άλλη περιοχή της Καστοριάς για να τα παραδώσει στον 43χρονο Έλληνα και να εισπράξει την αμοιβή που του είχε υποσχεθεί. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, που τους απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, του νόμου περί αλλοδαπών και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ