Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με λαθραία ποτά και τσιγάρα - 4 συλλήψεις (εικόνες)

Η υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) Θεσσαλονίκης σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, κατάστημα, οικία και δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-353,25 λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-23 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών και

-9 συσκευασίες καπνού και -10- συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Φ.Ε.Τ. , δεσμεύτηκε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας -200- λίτρων, που περιείχε -50- λίτρα ελαίου και -37 λίτρα ελαίου, συσκευασμένου σε διάφορα πλαστικά δοχεία, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο. Από τις ποσότητες αυτές, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου εξακριβωθεί η ακριβής σύστασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Δείτε φωτογραφίες:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ