Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Μολότοφ και φωτιές σε κάδους απορριμάτων - Ένας αστυνομικός τραυματίας (Βίντεο)

Επεισόδια ξέσπασαν στην οδό Σίνα, από το ύψος της Ακαδημίας μέχρι το ύψος της Σόλωνος λίγο πιο μακριά από τη Νομική Σχολή όπου οι φοιτητές πραγματοποιούν συντονιστικό για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Κουκουλοφόροι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς και επικράτησε ένταση για λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, μία ομάδα 30 ατόμων βγήκαν έξω από τη Νομική Σχολή και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, που «απάντησαν» με μολότοφ, κρότους λάμψης και καπνογόνα, με έναν αστυνομικό να τραυματίζεται ελαφρά.

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ προς αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Σίνα, δίπλα στο κτίριο της Νομικής.

 
Την ίδια ώρα λόγω της έντασης εδώ και πολλή ώρα 10 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε πάρκινγκ και φοβούνται να βγουν καθώς είναι στην καρδιά της έντασης στην οδό Σίνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η πορεία χιλιάδων μαθητών και φοιτητών από όλη την Ελλάδα, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα Προπύλαια για το πανελλαδικό συλλαλητήριο  κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων

Στην πορεία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότερα από 15.000 άτομα. Ήρθαν φοιτητές από τη Θεσσαλία, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

Η νέα κινητοποίηση έγινε ενάντια στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων ενώ και η ΠΟΣΔΕΠ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Με κεντρικά συνθήματα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, βρίσκονται στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στα προπύλαια, με θέμα αντιπαράθεσης το ποιος θα είναι πρώτος. Από τη σύγκρουση υπήρξαν 8 τραυματίες οι οποιοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ