Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - 8 τραυματίες φοιτητές απο τη σύγκρουση (Βίντεο)

Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία χιλιάδων μαθητών και φοιτητών από όλη την Ελλάδα, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα Προπύλαια 

Το κέντρο της Αθήνας παρέλυσε από τους  φοιτητές και μαθητές που μετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα κινητοποίηση έγινε ενάντια στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων ενώ και η ΠΟΣΔΕΠ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Με κεντρικά συνθήματα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, βρίσκονται στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στα προπύλαια, με θέμα αντιπαράθεσης το ποιος θα είναι πρώτος. Από τη σύγκρουση υπήρξαν 8 τραυματίες οι οποιοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Παρόντες ήταν και οι Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι βουλευτές της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ