Κοινωνία

Βόμβα στο υπ. Εργασίας: Αναλύουν παλαιότερα χτυπήματα - Ψάχνουν τη γιάφκα και την πηγή εσόδων των δραστών

Τα κομμάτια του παζλ της επίθεσης που έγινε στο κέντρο της Αθήνας και είχε στόχο το υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να βάλουν στη θέση τους οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής, με σκοπό να φθάσουν στην ταυτοποίηση των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να εντοπίσουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, εκτιμώντας πως είναι πιθανό να βρίσκεται σε κάποιο γκαράζ της οργάνωσης.

Επιπλέον, διεξάγουν έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν τη «γιάφκα» της ομάδας, αλλά και τον οπλισμό της, ενώ, μέσα από στοιχεία που συλλέγουν, προσπαθούν να εντοπίσουν τις «πηγές εσόδων» των μελών της -τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο βρίσκουν τα χρήματα που χρειάζονται, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τον πολεμικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχουν μπει και παλαιότερα χτυπήματα άλλων ομάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοινοί δράστες.

Πιο συγκεκριμένα, οι φάκελοι που έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες και αναλύονται αφορούν στη βόμβα που μπήκε στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή στις 18 Δεκεμβρίου 2023, αλλά και στη βόμβα που είχε μπει σε τράπεζα στα Πετράλωνα στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Για το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ, την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», ενώ για το χτύπημα στην τράπεζα δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι αν στα χτυπήματα αυτά συμμετείχαν άτομα που εμπλέκονται και στην επίθεση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας πριν από μερικές ημέρες ή αν πρόκειται για νέα πρόσωπα, που αναλαμβάνουν τώρα δράση.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβε η νεοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», χωρίς όμως ακόμα να έχει αποσταλεί προκήρυξη για την εν λόγω ενέργεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανησυχία ότι αργεί, επειδή αναμένεται και δεύτερη επίθεση.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι, καθώς γνώριζαν πως στο σημείο στο οποίο επέλεξαν να βάλουν τη βόμβα υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και ως εκ τούτου θα καταγράφονταν. Κάτι που, όπως φάνηκε, δεν τους απασχόλησε ούτε στιγμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ