Κοινωνία

Απίστευτο! Έκλεψαν τα 7 από τα 14 προσκυνητάρια της Φιλερήμου στην Ρόδο

Τα 7 από τα 14 προσκυνητάρια που αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού στην πορεία προς τον Γολγοθά και που βρισκόταν στον λόφο της Φιλερήμου στη Ρόδο έκλεψαν άγνωστοι δράστες.

Η κλοπή διαπιστώθηκε σήμερα και ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αρχαιολογία και η Αστυνομία για να πράξουν τα δέοντα.

Οι εικόνες από τα προσκυνητάρια που εκλάπησαν, αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού προς τον Γολγοθά και έχουν κατασκευαστεί το 1928 στη διάρκεια της ιταλικής κατοχής.

Η κλοπή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως μεταξύ των κατοίκων του νησιού και ήδη οι αρμόδιες αρχές κινούνται δραστήρια σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών και επιστροφής των προσκυνηταριών,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού κ. Στεφανία Στάγκα αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα οτι εκλάπηκαν 7 χαλκογραφίες από τα προσκυνητάρια στην οδό των Παθών - δρόμος Γολγοθά που οδηγεί στο σταυρό Φιλερήμου .Αρμοδίως έχουν ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού , η αστυνομική διεύθυνση - τμήμα ασφάλειας Ρόδου για άμεσες ενέργειες . Ευελπιστούμε να βρεθούν το δυνατό συντομότερο και να επιστραφούν αυτά τα σπουδαία σεβάσματα της Χριστιανοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...