Κοινωνία

Επιζήσασα τραγωδίας Τεμπών: «Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο»

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, μίλησε για την ψυχολογική της κατάσταση σχεδόν έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και τις εξελίξεις με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Σε συνέντευξή της στο OPEN, η κα Τσαγκλή αναφέρθηκε στις ποινές εξελίξεις στην υπόθεση λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή είναι προφυλακισμένοι μόνο ένας επιθεωρητής του ΟΣΕ και ο σταθμάρχης», ενώ έχουν γίνει «συνολικά 30 διώξεις. Αυτή τη στιγμή η βασική κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ εμείς μιλάμε για δόλο».

«Πολλοί γνώριζαν - και με αποδεικτικά στοιχεία - τι θα συμβεί» συμπλήρωσε η ίδια, κάνοντας αναφορά σε έγγραφο που είχε σταλεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, το οποίο προανήγγειλε κάποια τραγωδία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αγώνας για την απονομή δικαιοσύνης «είναι μαραθώνιος, έχουμε κι άλλο χρόνο μπροστά μας» επεσήμανε και τόνισε πως από πλευράς της «στηρίζω όλες τις ενέργειες που γίνονται».

Ερωτώμενη για την κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος και πρόεδρου του Συλλόγου θυμάτων της σιδηροδρομικές τραγωδίας των Τεμπών, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, σημείωσε πως εκείνη «αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα μάνα των Τεμπών. Μίλησε για τις περισσότερες μανούλες, πολύ αληθινά λόγια, η πιο σημαντική ομιλία που έχει ακουστεί σε αυτή την Επιτροπή».

Σχετικά με τα όσα ακούγονται στην Εξεταστική και το πώς κινείται η διαδικασία και η έρευνα, παρατήρησε, δεικτικά, πως «στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο. (...) Γίνεται ένα έγκλημα πάνω στο έγκλημα. Το κράτος σε ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά και καλείσαι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά».

Σε άλλο σημείο παρατήρησε πως «δεν γίνεται να λένε τόσο πρωτοφανή ψέματα» οι ιθύνοντες και έκανε ειδική αναφορά στη δίωξη του CEO της Hellenic Train για ψευδορκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ