Κοινωνία

Οι ξεχασμένοι κάτοικοι στην Ελλάδα του 2024: 5 χρόνια μετά την κατολίσθηση στο Πλωμάρι, βράχοι παραμένουν μέσα σε σπίτια

Έχουν περάσει πέντε και πλέον χρόνια από την κατολίσθηση στο Πλωμάρι και η δική τους «οδύσσεια» δείχνει ατελείωτη. Είναι οι ιδιοκτήτες σπιτιών που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές. Με τους βράχους που έπεσαν να παραμένουν μέχρι σήμερα μέσα σε αυτά και τους ίδιους τα χρήματα των αποζημιώσεων. Όπως λένε, παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε κινητικότητα, οι διαδικασίες πάγωσαν και σταμάτησαν. Ο δήμος δεν αγόρασε τα ακίνητα και οι ίδιοι δεν πήραν τα χρήματα που ευελπιστούσαν για να στήσουν ξανά τις ζωές τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν με τους όγκους των βράχων που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους.

Παρά το γεγονός ότι προχώρησε αρκετά η διαδικασία για την αγορά των σπιτιών αυτών από το Δήμο Μυτιλήνης, ως μοναδική εφικτή λύση για να πάρουν οι κάτοικοι των πέντε σπιτιών που επλήγησαν κάποια χρήματα και να αποζημιωθούν από την καταστροφή, εντούτοις η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε πρόσφατα μιλώντας stonisi.gr ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Μαλλιαρός, ο δικηγόρος των κατοίκων Μανώλης Αρμενάκας, θέλησε να διαφοροποιηθεί σε σχέση με όσα ακούστηκαν σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

«Οι συμπολίτες μας δυστυχώς παραμένουν στα σπίτια με τις πέτρες και τα βράχια και η υπόθεση αυτή μπήκε στον έκτο χρόνο. Από τις οικονομικές υπηρεσίες υπάρχει καθυστέρηση, αν και είχαν δεσμευτεί ότι η υπόθεση θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξω συναντήσεις με τα αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής, διότι αισθάνομαι πως αντί να προχωράμε μπροστά κάνουμε βήματα πίσω».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ