Κοινωνία

Ρόδος: Νόμιζε ότι κάνει επενδύσεις στο εξωτερικό και της "έφαγαν" μισό εκατομμύριο!

Θύμα μιας απάτης «μαμούθ» με απατηλές επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μέσω εταιρείας που εδρεύει στο εξωτερικό φέρεται ότι έπεσε μια 51χρονη γυναίκα από την Κίνα που κατοικεί στην Ρόδο, με αποτέλεσμα να χάσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ!

Η 51χρονη κατήγγειλε την Πέμπτη ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 πείστηκε να επενδύσει από την διαφήμιση μιας εταιρείας την οποία εντόπισε στο διαδίκτυο και ξεκίνησε να συνομιλεί μέσω διαδικτύου και κινητού με έναν 41χρονο στο Λονδίνο. Ως τις αρχές του έτους, έκανε 12 καταθέσεις συνολικού ποσού 88.000 ευρώ για την αγορά επενδυτικών προϊόντων σε λογαριασμό που της έδωσε ο συνομιλητής της. Παράλληλα, στο διάστημα από τις 24 Νοεμβρίου 2023 ως τις 3 Ιανουαρίου παρέδωσε άλλα 414.000 ευρώ σε τρία άτομα στην Αθήνα, δύο εκ των οποίων ήταν ομοεθνείς της,όπως αναφέρει το protothema.gr.

Όμως, στις 5 Ιανουαρίου η 51χρονη διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί από την πλατφόρμα επενδύσεων και ότι είχε πέσει θύμα απάτης, χάνοντας συνολικά 504.540,99 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην προσπάθειά τους να εξακριβώσουν πού οδηγούν τα ψηφιακά ίχνη του άγνωστου συνομιλητή της αλλοδαπής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...