Κοινωνία

Στο έλεος του θεού η ελληνική επαρχία-Καταγγελία κατοίκων στον Δήμο Καλαμάτας: “Μας κλέβουν συνεχώς και φοβόμαστε για την ζωή μας”

Η ελληνική επαρχία και συγκεκριμένα χωριά στην περιφέρεια της Καλαμάτας καταγγέλλουν σε επιστολή πράγματα και θαύματα, σχετικά με την ανύπαρκτη όπως τονίζουν ασφάλεια, συνέπεια της οποίας είναι να τους ληστεύουν μέρα μεσημέρι.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι χάνουν μηχανήματα, εργαλεία που έχουν στα χωράφια τους, ενώ ευρίσκονται στο έλεος των ληστών 24 ώρες το 24ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αστυνομικές αρχές από την πλευρά τους, εκφράζουν και αυτές κατά καιρούς τα παράπονα τους, ιδίως στην επαρχία, για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη χρόνο με τον χρόνο, λόγω συνταξιοδότησης πολλών αστυνομικών.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά από την δράση συμμοριών  που λυμαίνονται διάφορες περιοχές ειδικά στην επαρχία.     

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα eleftheriaonline.gr:

“Αναφορά των κατοίκων του Αγίου Φλώρου και του Πηδήματος με 81 ενδεικτικές υπογραφές, με θέμα “άκρα παραβατικότητα στα χωριά μας” που αποτελεί και πάλι τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή, κατέθεσε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Φλώρου Δημήτρης Χρονόπουλος.

Στην καταγγελία οι κάτοικοι σημειώνουν πως “δεν μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, αλλά κυκλοφορούμε με φόβο ακόμα και την ημέρα στα χωριά και στα κτήματά μας”. Επισημαίνουν ότι “η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο μη περαιτέρω και είναι ανεξέλεγκτη”, εκφράζουν την ανησυχία τους για θλιβερά γεγονότα, για τα οποία δεν θα ευθύνονται και ζητούν “από την πολιτεία την παροχή της δέουσας ασφάλειας και την άμεση λήψη μέτρων, “ώστε να επέλθει η γαλήνη στις περιοχές μας και να διάγουμε μία ήρεμη και φυσιολογική ζωή, όπως πριν μερικά χρόνια”.

Στην καταγγελία που κοινοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον Δήμο Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, σημειώνεται:
“Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε:

Πρώτον: Να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και τη λύπη μας για την υπέρμετρα αυξημένη παραβατικότητα στις περιοχές των χωριών μας, όπως και στις γύρω περιοχές.

Συγκεκριμένα, έχουμε συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές σχεδόν καθημερινά στις οικίες μας, καθ΄ όλην τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, νύχτα. Κλοπές στις αγροικίες – αποθήκες, κάθε είδους εξοπλισμού που υπάρχει εκεί, σε κάθε εγκατάσταση. Κλοπές αγροτικών προϊόντων και ζώων, κάθε παραγόμενου είδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, αλλά κυκλοφορούμε με φόβο ακόμα και την ημέρα στα χωριά και στα κτήματά μας, αφού πολλές φορές γίνονται προκλήσεις και κάθε είδους ασχήμιες, πυροβολισμοί, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, μάλιστα δε σε διάφορα σημεία πολλές φορές συναντώνται άτομα άγνωστα, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με σαφείς ενδείξεις επήρειας ουσιών.

Δεύτερον: Επειδή η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο μη περαιτέρω και είναι ανεξέλεγκτη, κατά πάσα δε πιθανότητα, ενδεχομένως, να είναι θέμα χρόνου να οδηγήσει σε θλιβερά γεγονότα, για τα οποία δεν θα ευθυνόμεθα εμείς, αλλά οι θεσμοί και οι αρχές της πολιτείας που από τους νόμους (π.χ. 4938/2022 άρθρ. 29 παρ. 1 εδ. δ) και το Σύνταγμα (π.χ. άρθρο 9) έχουν την αρμοδιότητα, να ζητήσουμε από την πολιτεία την παροχή της δέουσας ασφάλειας, καθότι φορολογούμεθα και στρατευόμεθα να την φυλάσσουμε, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελευθερία μας και όχι να ζούμε υποτελείς σε πρόσωπα ή ομάδες στο εσωτερικό της χώρας για οποιοδήποτε λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οθεν παρακαλούμε για την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να επέλθει η γαλήνη στις περιοχές μας και να διάγουμε μία ήρεμη και φυσιολογική ζωή, όπως πριν μερικά χρόνια, πράγμα το οποίο θεωρούμε,  ως προανεφέρθη, ότι είναι υπεύθυνη και υποχρεωμένη να μας εξασφαλίζει η πολιτεία.

Σημειωτέον ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε ελάχιστα την ηρεμία μας και μειώσουμε την πιθανότητα εισβολής και κλοπής στον ιδιωτικό μας χώρο, υποβαλλόμεθα σε υπέρμετρα και πέραν των δυνάμεών μας έξοδα, μετατρέποντας τις οικίες μας σε φυλακές, πράγμα αδιανόητο για μια ευνομούμενη πολιτεία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Αριστοτέλης Ματθαίος, τονίζει η τοπική εφημερίδα, αναφέρει ότι “το πρόβλημα της παραβατικότητας στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλο” και σημειώνει:

“Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον δήμαρχο Καλαμάτας και να πάμε ξανά στον υπουργό, στον κ. Χρυσοχοΐδη. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, δεν υπάρχει αστυνόμευση, αυτή που υπήρχε μετά την ίδρυση του Συντονιστικού Κέντρου. Φαίνεται να έχουν αποδυναμωθεί οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή μας, να έχουν γίνει μετακινήσεις”.

Επισημαίνει πως “πρέπει, επιτέλους, η Πολιτεία να δει σοβαρά το πρόβλημα και με συνέπεια. Στον κόσμο της περιοχής μας υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, φόβος, μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών με θράσος και κλέβουν ό,τι βρουν. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο συμβάν με τις ελιές που έκοψαν από τη ρίζα, από το κτήμα που ανήκε στην εκκλησία”.

Ακόμα, ο πρόεδρος των Αρφαρών αναφέρει ότι “είναι και οι ρευματοκλοπές, με καλώδια να απλώνονται μέσα στα κτήματα, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Οδηγούν επικίνδυνα μέσα στα χωριά, έξω από τα σχολεία κι έχουν επιθετική συμπεριφορά”.

Εκτιμά πως “είναι και ζήτημα Εισαγγελέα, πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Τους πιάνουν να κλέβουν και την επόμενη μέρα είναι έξω. Η νομοθεσία τους χαϊδεύει” και υπογραμμίζει: “Κάθε μέρα όλο και κάτι γίνεται. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν πάει άλλο”.

Το πρόβλημα έχει πολλές προεκτάσεις

Η φυγή των νέων για την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, η έλλειψη υποδομών υγείας και εκπαίδευσης, και πολλά άλλα ωθούν την ελληνική επαρχία να ερημώνει αργά και σταδιακά και αυτό είναι μεγάλο έγκλημα για το έθνος μας και την κοινωνία μελλοντικά.

Η ασφάλεια μαζί με την ακρίβεια είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία απαιτούν λύση από την κυβέρνηση, αφού η επαρχία τροφοδοτεί τις μεγάλες πόλεις με αγροτικά και ζωικά αγαθά, για να επιβιώσουν εκατ, κάτοικοι.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ