Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπουργείο Μετανάστευσης: Εκμάθηση ελληνικών σε προσφυγόπουλα από την Ομάδα Μεντόρων (Βίντεο)

Ένα κανάλι στο YouTube με ενημερωτικά βίντεο, που απευθύνονται στα παιδιά από τρίτες χώρες τα οποία ζουν στην Ελλάδα, δημιούργησε η Ομάδα Μεντόρων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Εκμάθηση Ελληνικών» οι Μέντορες μιλούν για τη σημασία της εκπαίδευσης και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη ζωή των προσφύγων.


Οι Μέντορες του υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην ασυνόδευτα παιδιά, που λειτουργούν ως πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους, οι οποίοι αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους, δημιούργησαν αυτή τη σειρά βίντεο, με την ονομασία «Μαθαίνοντας με τους Μέντορες», σε γλώσσα απλή και κατανοητή, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ενημερώσουν και να προσεγγίσουν έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και έχουν ανάγκη υποστήριξης για τα πρώτα τους βήματα στη χώρα.

Η γλώσσα των βίντεο είναι η ελληνική, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι υπότιτλοι σε Αγγλικά, Γαλλικά, Φαρσί, Αραβικά, Ουρντού και Παστό,όπως αναφέρει το protothema.gr. Η δημιουργία των βίντεο υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έλληνες κατοικούσαν στα παράλια της Μεσογείου: Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες έχουν Ελληνικό αίμα προκαλώντας φρενίτιδα στην Άγκυρα

Αν και η εθνική ταυτότητα είναι τουρκική για εκατομμύρια Τούρκους πολίτες η βιολογική ταυτότητα τους είναι εντελώς...
πολεμικη αεροπορια
Εθνικά θέματα 0

«Μου φάνηκε ότι είχε πέσει»: Συγκλονίζει ο κάτοικος που εντόπισε το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κρήτη – Επιχείρηση ανάσυρσης με Chinook

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου στο Ηράκλειο. Η μαρτυρία του ανθρώπου...