Κοινωνία

Να δοθεί λύση δεν είναι μόνο οι Χούλιγκαν-Γίναμε βούκινο και στην Τουρκία με την δράση ακραίων αριστερών σε παρουσίαση βιβλίου του κ.Νατσιού στο ΑΠΘ (Βίντεο)

Η βία έχει πολλές εκφάνσεις στην σημερινή ελληνική κοινωνία, και δεν αφορά μόνο τους Χούλιγκαν που επιτέθηκαν άνανδρα σε αστυνομικό των ΜΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα.

Πρόσφατα, σε παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη Δεληβάνη, όπου θα μιλούσε και ο κ.Νατσιός ακυρώθηκε λόγω εισβολής αναρχικών.

Το σύνθημα τους ήταν «Πατήστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Είναι γνωστό όντως ο ακραίος αριστερός φασισμός, είναι κάτι που έχει τραυματίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και τον οποίο ανέχθηκαν δυστυχώς πολλές κυβερνήσεις και η σημερινή φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι γνωστή, όπως και η άλωση τους από τους κάθε λογής αριστερές συλλογικότητες και κόμματα, τα οποία ελέγχουν μεγάλο μέρος τους, χωρίς οι πρυτάνεις να κάνουν πολλές φορές αυτό που οφείλουν να κάνουν.

Σύλλογοι, συλλογικότητες κόμματα, εκπρόσωποι φοιτητών που ανήκουν σε αυτόν τον ακραίο χώρο, μπλοκάρουν με τρόπο που ξεπερνά τα όρια, οτιδήποτε στο οποίο δεν συμφωνούν, ακυρώνουν ομιλίες, απειλούν πρυτάνεις, καθηγητές, και κάνουν  προπαγάνδα εντός πανεπιστημίων, χωρίς να τους σταματήσει κάποιος.

Σχετικά πρόσφατα η κυβέρνηση προσπάθησε να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία στα πρότυπα άλλων χωρών, αλλά οι αντιδράσεις αυτής ειδικά της μερίδας ακραίων του αριστερού χώρου, την ματαίωσε.

Ο λόγος που δεν ήθελαν αστυνομικούς εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όλοι αυτοί ήταν ότι φοβόντουσαν ότι δεν θα δρούσαν σχεδόν ανεξέλεγκτα, όπως έκαναν εδώ και  χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ζήτημα είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση υποχώρησε στην στάση τους και δεν τοποθέτησε αστυνομικούς αυτής της υπηρεσίας φύλαξης πανεπιστημίων, αφήνοντας τον χώρο αυτό στα χέρια τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να ματαιωθούν δύο παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ η δράση τους στα Εξάρχεια και στην περιοχή πέριξ πανεπιστημίων να συνεχίζεται σχεδόν απρόσκοπτη.

Το ίδιο έργο βλέπουμε δυστυχώς και στα Σχολεία, από μαθητές που ετοιμάζονται να πάνε στην συνέχεια στο πανεπιστήμιο για να κάνουν τα ίδια.  

Ορθές και μεστές λύσεις δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση στον ορίζοντα, ακολουθώντας το παράδειγμα στον τομέα των Χούλιγκαν που βρίσκουν στέγη σε συνδέσμους εκκολαπτήρια φασισμού, ανομίας και εγκληματικότητας.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι η χώρα μας, η Ελλάδα εκτίθεται για πολλοστή φορά, αφού αυτά τα περιστατικά κάνουν το γύρο της Ευρώπης, προκαλώντας θυμηδία στους Ευρωπαίους για το ελληνικό γίγνεσθαι.

Χωρίς να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο με κατάλληλες αποφάσεις, και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού  τις εγκρίνει εκ των προτέρων, τίποτα δεν πρόκειται να κινηθεί εμπρός στην πατρίδα μας.

Θα είμαστε συνεχώς θεατές στο ίδιο έργο, βλέποντας ακραίους  να καίνε και να καταστρέφουν την ελληνική δημόσια παιδεία, με αποτέλεσμα να πατώνουμε ως ελληνική νεολαία σε διαγωνισμούς στην Ευρώπη.               
 
Ανάρτηση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δ.Νατσιού   

"Ο κυβερνητικός φασισμός έχει και αριστερό χέρι. Μια χούφτα αναρχικών αποφάσισε απόψε να επιβάλει τον φασισμό και τη φίμωση της ελευθερίας σκέψης, εντός πανεπιστημιακού χώρου, σε μία εκδήλωση πολιτισμού. Με συνθήματα κατά της ΝΙΚΗΣ, αλλά και με προσωπικές απειλές κατά της ζωής και της υπόληψής μου, αντιεξουσιαστές μπήκαν ανενόχλητοι στην παλαιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, με κουκούλες και οπλισμένοι με φονικά αντικείμενα.

Δεν μου προκαλούν εντύπωση οι κόκκινοι φασίστες. Εντύπωση μου προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους· φαίνεται όμως ξέχασε τα ωραία λόγια, όταν η ΝΙΚΗ μπήκε στη Βουλή.

Να σημειώσω ότι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» υβρίζουν εμένα και τη ΝΙΚΗ με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, κάποια μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα αργυρὠνητα παπαγαλάκια στις βραδινές τους τηλεοπτικές συκοφαντίες. Η στοχοποίηση συνιστά και ηθική αυτουργία.

«Για την Ελλάδα που Ματώνει» είναι ο τίτλος του βιβλίου της κ. Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρώην πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (και μάλιστα της πρώτης Ελληνίδας πρυτάνεως), το οποίο θα τιμούσαμε σήμερα με ανοιχτό διάλογο – δηλαδή με την υψηλότερη κατάκτηση του πολιτισμού και της ελευθερίας του λόγου.

Θα μιλούσαμε για την υποτέλεια ως κυρίαρχο πρόβλημα της πατρίδας μας. Ενοχλήθηκαν όλοι, «αντιεξουσιαστές» και κυβέρνηση παρέα, που φαίνεται είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας – στην πλευρά της υποτέλειας, της ξενοδουλείας και της αναξιοπρέπειας. Είναι όνειδος για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό της Δημοκρατίας, να φιμώνεται η ελευθερία του λόγου και μάλιστα σε πανεπιστημιακή αίθουσα".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ