Κοινωνία

Ρεντη: «Ήθελα να πετάξω ψηλά τη φωτοβολίδα» λέει ο 18χρονος που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό - Πήρε προθεσμία για να απολογήθεί (upd)

"Πρόθεσή μου ήταν να πετάξω τη φωτοβολίδα ψηλά" είπε στον δικηγόρο του Απόστολο Λύτρα ο 18χρονος που έχει συλληφθεί μετά την ομολογία του ότι ήταν αυτός που έριξε στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη τη ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαρύτατα.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε την νομική του υπεράσπιση, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. 

Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα. 

«Πήρε προθεσμία για την Πέμπτη το πρωί. Έχει δώσει μια κατάθεση ότι πέταξε τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού. Αυτό που μου ανέφερε είναι ότι η πρόθεσή του ήταν να την πετάξει ψηλά, δεν είχε ξαναπετάξει φωτοβολίδα. Του την έδωσε κάποιος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, στη συνέχεια του είπε πως να την πετάξει και συνέβη το μοιραίο. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του επιθυμούν να γίνει ο αστυνομικός καλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας μετά την αποχώρηση του 18χρονου από τα δικαστήρια του Πειραιά στα οποία οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο νεαρός.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ