Κοινωνία

Ρέντη: Ψάχνουν σε παλιούς γνώριμους της ΕΛ.ΑΣ ποιοι έστησαν την επίθεση

Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες, οι Αρχές δείχνουν στον 18χρονο που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη, φωτογραφίες υπόπτων και προσπαθούν μέσα από την κατάθεσή  του να ταυτοποιήσουν την ομάδα των 100 που οργάνωσε και εκτέλεσε το χτύπημα.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι Αρχές να καταφέρουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες λένε πως αν και ο νεαρός έδωσε λεπτομέρειες στην κατάθεσή του για το πώς στήθηκε το σκηνικό, εντούτοις σε ό,τι έχει να κάνει με ονόματα ατόμων, όπως είπε «δεν θυμόταν».

Εκτιμάται ότι δεν θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να «καρφώσει», καθώς φοβάται πως αν μιλήσει για συγκεκριμένα άτομα, θα υπάρξουν συνέπειες.

Ταυτόχρονα, του δείχνουν φωτογραφίες συγκεκριμένων προσώπων, παλιών γνώριμων των Αρχών για υποθέσεις οπαδικής βίας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του στενού πυρήνα, των ανθρώπων που τους εφοδίασαν με το «πολεμικό» υλικό. Όπως επίσης, και εκείνων που έδωσαν εντολή για το χτύπημα με την φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, κατάθεση στην ασφάλεια δίνει και ο 16χρονος αδερφός του συλληφθέντος, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο. Και από αυτό το πεδίο θα επιχειρήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάλυση του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ