Κοινωνία

Υπουργείο Υγείας: Fake news τα μηνύματα για εκκένωση κτηρίων στα Εξάρχεια!

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στα Εξάρχεια καθώς άγνωστοι κόλλησαν σε πόρτες πολυκατοικιών μήνυμα το οποίο ανέφερε πως τα εν λόγω κτήρια πρέπει να εκκενωθούν άμεσα για λόγους δημόσιας υγείας. Το Υπουργείο Υγείας όμως δεν άργησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Το υπουργείο Υγείας προειδοποίησε τον κόσμο ότι τα μηνύματα που τοποθετήθηκαν σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια είναι απολύτως ψευδή. Μάλιστα τα μηνύματα έκαναν λόγο και για πρόστιμο 500 ευρώ αν δεν γίνει άμεσα η εκκένωση.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «απολύτως ψευδής η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ».

Στην ανακοίνωση τονιζόταν επίσης ότι «η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα».

Από το υπουργείο τονίστηκε επίσης με αφορμή το θέμα με τα μηνύματα στα Εξάρχεια πως «η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας».

Επίσης από το Υπουργείο Υγείας τονίστηκε ότι «δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ