Κοινωνία

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων-21.000 ευρώ η λεία σε Ηράκλειο και Ζάκυνθο

Πάνω από δύο μήνες πέρασαν ώσπου να αντιληφθεί μια 78χρονη από τις Γούβες στο Ηράκλειο ότι είχε πέσει θύμα απάτης από άγνωστους που άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό της τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν δέχθηκε στο κινητό της ένα SMS που δήθεν της είχε σταλεί από την τράπεζα.

Το απατηλό μήνυμα της ζητούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της πιστωτικής της κάρτας και, όταν το έκανε, παραχώρησε πρόσβαση στις καταθέσεις της στους απατεώνες, οι οποίοι μετέφεραν 2.100 ευρώ σε άλλον λογαριασμό. Όμως, η ηλικιωμένη δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό της ως την Παρασκευή, που διαπίστωσε ότι έλειπε το ποσό και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Θύμα απατεώνα που του τηλεφώνησε παριστάνοντας τον λογιστή και τον έπεισε ότι δικαιούται το επίδομα του market pass, έπεσε ένας 79χρονος από τις Ασίτες του Ηρακλείου, ο οποίος του έδωσε τους κωδικούς του λογαριασμού του. Όπως κατήγγειλε την Παρασκευή ο ηλικιωμένος στην Ασφάλεια που διερευνά την υπόθεση, ο "μαϊμού" λογιστής μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 2.900 ευρώ.

Άλλοι δυο ανυποψίαστοι πολίτες από την Ζάκυνθο έγιναν μέσα σε λίγες ώρες στόχοι επιτήδειων που παριστάνουν τους λογιστές,σύμφωνα με το protothema.gr. Όπως κατήγγειλαν στην Ασφάλεια, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπεισαν ότι δικαιούνται το επίδομα του market pass και ότι μπορούσαν να τους βοηθήσουν να κατατεθεί στους λογαριασμούς τους και, όταν τα θύματα τους έδωσαν τα απόρρητα τραπεζικά τους στοιχεία, τους "έφαγαν" 15.060 ευρώ από τον ένα και 2.990 ευρώ από τον άλλο. Οι δύο υποθέσεις ερευνώνται από τους αστυνομικούς, που προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρηματικά ποσά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ