Κοινωνία

Ανενόχλητη δρα η σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ! Στην Φθιώτιδα το όγδοο χτύπημα

Αποθρασύνονται όσο περνάει ο καιρός και δεν εντοπίζονται τα ίχνη τους τα μέλη της σπείρας που ανατινάζουν ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η όγδοη και τελευταία επιδρομή τους, που έγινε στο κέντρο του χωριού Μαρτίνο στην Φθιώτιδα, κράτησε σχεδόν μισή ώρα και μάλιστα διέφυγαν μαζί με το μηχάνημα που ανατίναξαν!

Για μια ακόμη φορά, οι κουκουλοφόροι κακοποιοί βρήκαν μπροστά τους έναν πολίτη που άκουσε την έκρηξη στις 4:20’ τα ξημερώματα του Σαββάτου και δεν δίστασαν να τον απειλήσουν σε άπταιστα ελληνικά ότι θα τον σκοτώσουν σημαδεύοντάς τον με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Οι δράστες, που ήταν έξι ή επτά, έσπασαν τη τζαμαρία του σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκε πρόσφατα το ΑΤΜ και το ανατίναξαν. Όμως, οι κασετίνες με τα χρήματα δεν απελευθερώθηκαν και οι κακοποιοί πήγαν με την ησυχία τους σε μια κοντινή μάντρα, έκλεψαν ένα γερανοφόρο φορτηγό με το οποίο σήκωσαν το βαρύ μηχάνημα και το φόρτωσαν σε ένα βαν, αγνοώντας περιφρονητικά τους περίοικους που είχαν βγει στα μπαλκόνια τους και παρακολουθούσαν εμβρόντητοι όσα διαδραματίζονταν.


Στη συνέχεια, ενώ ηχούσε ο συναγερμός του σούπερ μάρκετ, επιβιβάστηκαν στο βαν και σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi και εξαφανίστηκαν. Οι έρευνες που ξεκίνησαν στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας ερεύνησαν τον χώρο του καταστήματος και το γερανοφόρο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για ίχνη που τυχόν άφησαν, ενώ αναζητούν και πλάνα από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή.

Είχε προηγηθεί, στις 7 Νοεμβρίου, διπλό χτύπημα της σπείρας. Αρχικά, οι κακοποιοί ανατίναξαν ένα ΑΤΜ στον Λούρο της Πρέβεζας από το οποίο άρπαξαν γύρω στα 100.000 ευρώ, ενώ 55 λεπτά μετά τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο πίσω τμήμα ενός ΑΤΜ που βρίσκεται στην παραλία της περιοχής Πάλαιρο του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, αλλά δεν κατάφεραν να το ανατινάξουν και να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου, όταν τρεις κουκουλοφόροι με ομοιόμορφες λευκές στολές έφτασαν με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες έξω από ένα αρτοποιείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ στην κοινότητα Πεταλίδι της Μεσσήνης και υποχρέωσαν με την απειλή όπλων δύο εργαζόμενους να φύγουν προς την πλατεία του χωριού. Έκοψαν με τροχό το πίσω μέρος του ΑΤΜ, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες που περιείχαν 243.000 ευρώ. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε καμένο στην αγροτική περιοχή Μπούμπουκας στο όρος Λυκόδημο,όπως αναφέρει το protothema.gr.

-  Τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου, τρεις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν την είσοδο ενός σούπερ μάρκετ στην Ανδραβίδα με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο τύπου SUV Peugeot 3008 και ανατίναξαν άλλο ένα ΑΤΜ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν με το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο σε μια αγροτική περιοχή έξω από την κοινότητα Τραγανό.

-  Στις 14 Οκτωβρίου, οι κακοποιοί επιχείρησαν να ανατινάξουν ένα ακόμη ΑΤΜ στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στο Αίγιο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και διέφυγαν ανταλλάσσοντας πυρά μαζί τους.

-  Στις 23 Οκτωβρίου, οι δράστες έφτασαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και με ένα μαύρο αυτοκίνητο στο χωριό Δίβρη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ξήλωσαν το προστατευτικό ρολό του ΑΤΜ που είναι τοποθετημένο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και προκάλεσαν έκρηξη που το διέλυσε, ωστόσο δεν απελευθέρωσε τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν άπρακτοι.

-  Στις 2 Νοεμβρίου, τα μέλη της σπείρας παγίδευσαν με εκρηκτικά ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην παλιά εθνική οδό Λάρισας– Αθήνας, στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες που φέρονται ότι περιείχαν 168.000 ευρώ, ενώ άφησαν 7.700 “καμμένα” χαρτονομίσματα στον τόπο της έκρηξης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ