Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επισκέψιμος το Σαββατοκύριακο ο σταθμός «Αγία Σοφία» του μετρό

Να αποκτήσουν εικόνα των εγκαταστάσεων του Σταθμού «Αγία Σοφία» του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και να δουν από κοντά δύο από τους υπερσύγχρονους συρμούς που θα είναι σταθμευμένοι στην αποβάθρα, καλεί τους Βορειοελλαδίτες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Ελληνικό Μετρό ΑΕ, στο πλαίσιο και της φετινής συμμετοχής της στο «OPEN HOUSE Thessaloniki 2023».

Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, θα είναι ανοιχτές και οι δύο είσοδοι του σταθμού «Αγία Σοφία» στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, με την είσοδο να είναι δωρεάν, τις φωτογραφήσεις και τη λήψη βίντεο να επιτρέπονται και τις ώρες επίσκεψης να έχουν οριστεί από τις δέκα το πρωί, μέχρι και τις τέσσερις το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, οι επισκέπτες  θα πρέπει να προσέρχονται εγκαίρως, ώστε να μην χάσουν τις ξεναγήσεις που θα γίνονται εντός του προαναφερόμενου ωραρίου, ενώ για την περιήγηση στον σταθμό, θα πρέπει να ακολουθούνται αποκλειστικά οι προδιαγεγραμμένες διαδρομές, καθώς πρόκειται για χώρο με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού, μέχρι την παράδοσή του, διατηρεί τον εργοταξιακό χαρακτήρα. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Open House, οι Βορειοελλαδίτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης και τον Σταθμό Παπάφη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ