Κοινωνία

Δεν έχεις σήμα μέσα στο μετρό; Το έργο που έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση

Ξεκίνησε το έργο παροχής σήματος κινητής τηλεφωνίας στη Γραμμή 2 (Ανθούπολη - Ελληνικό). Το έργο έχει μεγάλη σημασία, καθώς πολλοί επιβάτες δεν έχουν σήμα κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους με το Μετρό.

Συγκεκριµένα, σήµα κινητής υπάρχει µόνο στις υπέργειες διαδροµές (Γραµµή ΗΣΑΠ 1) και µόνον σε ορισµένους σταθµούς του Μετρό. Σε κάποιες διαδροµές, π.χ. στη Γραµµή 3, που είναι ιδιαίτερα βαθιά µέσα στη Γη, οι επιβάτες στερούνται για περισσότερο από µισή ή ακόµη και µία ώρα κάλυψης κινητής τηλεφωνίας. Το έργο, που έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση, έχει συµφωνηθεί µεταξύ της Ελληνικό Μετρό και της Intrakat, φυσικά µε τη σύµφωνη γνώµη των συναρµόδιων υπουργείων Μεταφορών και Υποδοµών και Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης.

Ηδη ξεκίνησε η α' φάση υλοποίησης που αφορά την ενίσχυση σήµατος κινητής τηλεφωνίας στους πέντε πρώτους σταθµούς της γραµµής Ελληνικό - Ανθούπολη και συγκεκριµένα τους σταθµούς Ελληνικό, Αργυρούπολη, Αλιµος, Ηλιούπολη και Αγιος ∆ηµήτριος. Η πρώτη δε αυτή φάση υλοποίησης του έργου θα καθορίσει την επόµενη, που αφορά όλο το µήκος των υπόγειων γραµµών της Ελληνικό Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ