Κοινωνία

Η Θεσσαλονίκη τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται από νωρίς το πρωί στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των ανθρώπων που αντιστάθηκαν και πολέμησαν για τη δημοκρατία.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, γονείς με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι με τα εγγόνια τους, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων, σπεύδουν από νωρίς το πρωί για να αφήσουν ένα γαρύφαλλο, μερικά κόκκινα τριαντάφυλλα και στεφάνια, στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Πολυτεχνείου και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής έχουν κρεμάσει πανό με μηνύματα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου και για τις καταλήψεις και σημαίες της Παλαιστίνης, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, και θα παραμείνει έως σήμερα το βράδυ, με το πέρας της πορείας. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ