Κοινωνία

Τρίκαλα: Ίδια κατάσταση δύο μήνες μετά τις πλημμύρες - Οι περισσότεροι ήδη σχεδιάζουν αλλού τη ζωή τους

Σε φάση αυτοδιοργάνωσης έχουν περάσει πλέον οι πλημμυροπαθείς στη Φαρκαδόνα αφού όπως καταγγέλλουν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας συντονισμός ώστε να διευκολυνθούν στο ελάχιστο από πλευράς των τοπικών αρχών.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν εκτός Φαρκαδόνας υπηρεσίες του Δήμου αλλά και ανοιχτά σχολεία, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιστροφή σε μια υποφερτή καθημερινότητα. Ένα από τα αιτήματα που έθεσαν λοιπόν οι πλημμυροπαθείς, είναι να συσταθεί γραφείο καταγραφής όσον αφορά τις καταστροφές στα σπίτια τους στον Δήμο και να μη χρειάζεται η μετακίνησή τους στα Τρίκαλα. Ούτε αυτό όμως ήταν εφικτό.

η περιοχή τους παραμένει σε μια κατάσταση, που θυμίζει τις πρώτες μέρες της πλημμύρας, χωρίς κανείς να δίνει απαντήσεις για το πότε θα προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trikalanews.gr, στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκαν ζητήματα με τους πλημμυροπαθείς να συμμετέχουν στη διαδικασία της σύγκλησης με δική τους πρωτοβουλία. Όπως ανέφεραν η περιοχή τους παραμένει σε μια κατάσταση που θυμίζει τις πρώτες μέρες της πλημμύρας χωρίς κανείς να δίνει απαντήσεις για το πότε θα προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών.

Αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι πόσοι θα απομείνουν τελικά στην περιοχή. Με τις καλλιέργειες κατεστραμμένες, τις υποδομές σε κακό χάλι και τις ιδιωτικές περιουσίες ρημαγμένες δύο μήνες μετά την πλημμύρα, οι περισσότεροι ήδη σχεδιάζουν αλλού τη ζωή τους….

Δυσαρεστημένοι οι αγρότες για το ύψος της προκαταβολής αποζημιώσεων

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι είναι και οι αγρότες από το ύψος της προκαταβολής των αποζημιώσεων που αφορούν τις πλημμύρες πριν δύο μήνες.

Όπως αναφέρουν στο Τrikalanews.gr, τα ποσά που διατίθενται είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τον αριθμό των πληγέντων και το ύψος των καταστροφών και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Αρκετοί είναι μάλιστα όσοι δεν είδαν ακόμη χρήματα στους λογαριασμούς τους. Αυτό, πέρα από τα γραφειοκρατικά ζητήματα στα οποία μπορεί να οφείλονται ανά περίπτωση, συμβαίνει κυρίως λόγω της διαφοράς στο χρόνο καταβολής ανά τράπεζα.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, η διανομή γίνεται μετά από κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα. Αυτό φέρνει δυστυχώς και μια καθυστέρηση μερικών ημερών…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές ώρες- Πλακώθηκαν ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών με τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΔ Στρατηγό Α. Σίρσκι για την κατάρρευση του μετώπου (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει από τουλάχιστον 11 οικισμούς-Οι Ρώσοι προελαύνουν από Χάρκοβο έως Λιμάν­-Δύο...