Κοινωνία

Αχαΐα: «Στους 7,5 μήνες κατάλαβα ότι είμαι έγκυος» αναφέρει η 23χρονη

Οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους βγήκαν καθαρές ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση, σύμφωνα με το STAR.

Η 23χρονη γυναίκα αποκάλυψε ότι στους 7,5 μήνες εγκυμοσύνης κατάλαβε ότι είναι έγκυος, αναφέροντας ότι δεν έκανε προγεννητικό έλεγχο. «Η κοιλιά μου δεν είχε φουσκώσει, το κατάλαβα όταν είχα κοντά δύο μήνες να γεννήσω. Είχα μία ενόχληση, κάτι με πονούσε στην κοιλιά», μιλώντας στον ALPHA.

Βίντεο ντοκουμέντα με τους συνεχείς ιατρικούς ελέγχους στο δεύτερο μωρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο μωρό γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 2022, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μπήκε στη θερμοκοιτίδα καθώς κάποιοι δείκτες ήταν λίγο ανεβασμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA.

«Μόλις γεννήθηκε, μπήκε στη θερμοκοιτίδα γιατί είχε κάποια παθολογικά ευρήματα τα οποία ξεπέρασε χωρίς καμία αγωγή. Έμεινε σ’ εμάς για μία βδομάδα και έφυγε υγιέστατη. Ένας ακόμη λόγος που την κρατήσαμε ήταν γιατί δεν υπήρχε κατάλληλο περιβάλλον για το μωρό στο σπίτι της μητέρας.

Σε δύο ημέρες το μωρό ξαναήρθε για τις εξετάσεις που κάνουν όλα τα μωρά. Από εκεί και πέρα η Μονάδα Νεογνών στο δικό μας νοσοκομείο κανόνισε να κάνει το μωρό κάποιες επιπλέον εξετάσεις στο Καραμανδάνειο», αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Εξετάσεις που δεν έγιναν ποτέ, καθώς το βρέφος κατέληξε στη κούνια του σπιτιού του στις 19 Ιουνίου.

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν και για τον θάνατο του δεύτερου μωρού της 23χρονης Ειρήνης, πριν από λίγες ημέρες, τη 17η Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το βρέφος αν και ήταν δύο μηνών ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία παρέλαβαν για νεκροψία – νεκροτομή ένα μωρό με βαρύ ιστορικό, επιληψία και σπασμούς. Το μωρό δεν ήταν πολύ ανεπτυγμένο, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο, λένε πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές.

Βίντεο μέσα από το νοσοκομείο καταγράφουν τους συνεχείς ιατρικούς ελέγχους στους οποίους υποβαλλόταν το παιδί στο «Παίδων – Αγία Σοφία».

Σε αυτό το βίντεο, το μόλις 1 μηνός κοριτσάκι φαίνεται στο κρεβάτι, με τους γιατρούς να είναι από πάνω του και να το εξετάζουν. Ελέγχουν τα αντανακλαστικά του, ενώ το ίδιο παρακολουθεί ήρεμο. Ένας γιατρός ακούγεται να προτείνει τη χορήγηση οξυγόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλο βίντεο, η μητέρα καταγράφει το μόνιτορ με τις σφίξεις του μωρού. Αν η εικόνα παγώσει διακρίνεται η ένδειξη στο μόνιτορ. Οι σφίξεις είναι 143. Σε άλλο στιγμιότυπο, καταγράφεται ακόμη μια εξέταση του βρέφους. Τρεις γιατροί βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι της εξέτασης, ενώ στα πόδια του μωρού είναι ακουμπισμένος ο ιατρικός του φάκελος.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται το άτυχο μωράκι στο κρεβάτι του, να είναι ήρεμο και να έχει στραμμένο το βλέμμα στη μητέρα. Ακόμη ένα βίντεο της μητέρας καταγράφει τους γιατρούς συγκεντρωμένους πάνω από την κούνια του βρέφους, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα του ALPHA. Από την ιατροδικαστική υπηρεσία έχει ζητηθεί επίσπευση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Πληροφορίες από τις ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως από τη νεκροψία – νεκροτομή δεν παρατηρήθηκε κάτι. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Ζητήθηκαν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και μάλιστα με επίσπευση. Αν υπάρχει οποιοδήποτε φάρμακο ή δηλητήριο θα φανεί.

Αν υπάρξει, τότε θα σταλεί στο εργαστήρια του ΑΠΘ για ποσοτικοποίηση. Στο νοσοκομείο «Παίδων» έγινε εξονυχιστικό έλεγχος στο μωρό και ζητήθηκαν γενετικές εξετάσεις ενώ ήταν ακόμη εν ζωή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ