Κοινωνία

Καταγγελία στη Νέα Σμύρνη: Σφραγίστηκε το 6ο νηπιαγωγείο

Οργισμένοι είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που έστελναν μέχρι και την περασμένη εβδομάδα τα παιδιά τους στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης μέχρι που μπήκε αιφνιδιαστικά λουκέτο την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε δομές - «κοτέτσια» όπως τις χαρακτηρίζουν.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς στον ΣΚΑΪ, την περασμένη Παρασκευή μπήκε λουκέτο στο νηπιαγωγείο, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία ενημέρωση από το Δήμο και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει πως αυτό δε θα συμβεί με αποτέλεσμα να αναγκάζονται τα στέλνουν τα παιδιά τους σε δομές «αχούρια». Όπως επισημαίνουν το 1/3 του οικοπέδου ανήκει σε ιδιώτη. Με απόφαση ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να αγοραστεί αυτό το μερίδιο από τον Δήμο και παρά το γεγονός πως η απόφαση έχει τελεσιδικήσει, ο δήμος δεν έχει καταβάλλει ακόμα το ποσό που απαιτείται με αποτέλεσμα ο ιδιώτης να βάλει λουκέτο την περασμένη βδομάδα στο σχολείο. 

«Έκλεισε την Παρασκευή το απόγευμα. Τη Δευτέρα το σχολείο ήταν κλειστό. Υπάρχει μια αντιδικία χρόνων μεταξύ του Δήμου και ενός ιδιώτη. Του ανήκει το 1/3 του οικοπέδου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Μάιο, αποφασίστηκε να αγοραστεί αυτό το μερίδιο από τον Δήμο. Εμείς βεβαιωθήκαμε από το σχολείο και από όλους ότι τα παιδιά θα έρθουν και το θέμα είχε επιλυθεί και δύο βδομάδες μετά το σχολείο έκλεισε χωρίς καμία ενημέρωση» καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ μία από τις μητέρες προσθέτοντας πως έστειλαν τα παιδιά «σε παραρτήματα αχούρια».

«Το σχολείο έκλεισε και έχουν στείλει τα παιδιά μας σε κοτέτσια που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας».

Οι γονείς αγανακτισμένοι ζητούν από το Δήμο να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό προκειμένου τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σχολείο τους. «Να πληρώσει ο δήμος το ποσό. Έχει τελεσιδικήσει το θέμα. Πράγματι το 1/3 ανήκει σε ιδιώτη και πρέπει να του δώσει 506.000. Δεσμεύτηκε ότι θα τα δώσει και ότι θα μείνει ανοιχτό. Μας είπαν ψέματα και ήρθε ο ιδιώτης και το έκλεισε». 

Η Φραντζέσκα Δασύρα, πρόεδρος της «Ενωσης Γονέων Νέας Σμύρνης», αναφέρει πως «η Νέα Σμύρνη υποφέρει από νήπια και προνήπια και τα παιδιά μας είχαν τοποθετηθεί σε προκάτ επειδή δεν υπάρχουν άλλες δομές».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ