Κοινωνία

Speedrunner Jet: Ελεύθεροι πλοίαρχος, ύπαρχος και λοστρόμος για την πτώση 2 ναυτικών στη θάλασσα

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν, Speedrunner Jet, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά την πτώση δύο ναυτικών χθες στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καθαρισμού του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο ανακριτής για το συμβάν στο πλοίο Speedrunner Jet διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ οι δύο ναύτες είναι καλά στην υγεία τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Λιμενικό τα  δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου, ένας 34χρονος και ένας 55χρονος, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, εκ των οποίων ένα εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησαν τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους δύο ναυτικούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας .

Ο 34χρονος έλαβε  εξιτήριο ενώ ο 55χρονος παραμένει  νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Τη πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών,της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ