Κοινωνία

Ρέθυμνο: Μπαλάκι ευθυνών στο σχολείο που ξυλοκοπήθηκε ο 13χρονος μαθητής


«Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί.Πηγαίνουν στο σχολείο στις 08:00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός» δήλωσε ο διευθυντής.
 

Ο 13χρονος ξυλοκοπείται από έναν συμμαθητή του και δύο μεγαλύτερους μαθητές του ίδιου σχολείου, στο Γυμνάσιο του Ρεθύμνου.

 

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν» ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης.

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα» συνέχισε ο διευθυντής. 


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η οικογένεια του μαθητή ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 13χρονος δέχεται συνεχή χτυπήματα στο κεφάλι από ένα άλλο παιδί, ενώ τον χτυπάει και με τα χέρια και τα πόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ