Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κολίγους θέλουν στην χώρα μας-Έρχεται ο νέος Έλληνας εργάτης Freelancer που θυμίζει εποχή “Αστραπόγιαννου” για χατίρι του ΣΕΒ

Το νέο νομοσχέδιο για την εργασία του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη έχει πάρει την πορεία του για ψήφιση και εφαρμογή, με στόχο πραγματικά τρομερές καταστάσεις που μας γυρνούν κατά κάποιο τρόπο στην εποχή του“Αστραπόγιαννου”, την περίοδο ενσωμάτωσης της Θεσσαλίας  στο ελληνικό κράτος (1886), όταν οι κολίγοι γυρνούσαν από χωράφι σε χωράφι για δουλειά από την Ανατολή  του ηλίου έως την Δύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στις νέες μορφές απασχόλησης, τόνιζε το κείμενο του ΣΕΒ, οι προσφερόμενες νέες θέσεις εργασίας δεν είναι απλώς προσωρινές και σύντομης διάρκειας, αλλά, ενίοτε, είναι και κοινής χρήσης, κατανέμονται μεταξύ περισσότερων ανεξάρτητων εργαζομένων (freelancers) μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας κατά παραγγελία (on- demand economy, gig- economy)», διαβάζουμε σε άρθρο στον ελληνικό τύπο.

“Ελεύθεροι μετακινούμενοι εργάτες”, θα λέγαμε εμείς ότι θα είναι ο νέος όρος, που θέλουν να δημιουργήσουν κάποιοι και στην ελληνική αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια, διότι περί αυτού πρόκειται.

Οι Έλληνες και ξένοι βιομήχανοι πέτυχαν στο νέο νομοσχέδιο να περιλαμβάνονται, συμβάσεις εργασίας με πληθοπορισμό, συμβάσεις απασχόλησης «μηδενικών ωρών», συμβάσεις σύντομης διάρκειας, προσωρινής εργασίας ή εργασίας κατά παραγγελία, μικροσυμβάσεις, και εργασία βάσει δελτίου/κουπονιών, οδηγώντας σε εργασιακό μεσαίωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για την δημιουργία Στρατιών από πολίτες που θα αναζητούν εργασία εδώ και εκεί ( εντός ή εκτός Ελλάδος αφού στην Ευρώπη ισχύουν ήδη αυτές οι συνθήκες), οι οποίοι θα είναι περιφερόμενη μάζα ανθρώπων χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα και σίγουρα με υπερπολαπλάσιες υποχρεώσεις.

Δηλαδή το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και πολλά άλλα θα “καταργηθούν” εμμέσως με άλλες μορφές εργασίας, γυρνώντας τους Έλληνες πολίτες στον 19ο αιώνα με τους Κοτσαμπάσηδες και τους κολίγους.

Πρόκειται για θεσμοθέτηση μορφών εργασίας, που διαλύουν την ελληνική κοινωνία, την οικογένεια και το μέλλον των επόμενων γενεών, ότι και να δηλώνουν οι συντάκτες του νομοσχεδίου.

Η αντίδραση σε αυτές τις περιπτώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα είναι μελλοντικά πολύ μεγάλες, αφού πρόκειται για θεσμοθέτηση απάνθρωπων μεθόδων εργασίας.     

Αυτήν την περίοδο έχουμε επίσης και την «απαγόρευση» της κυκλοφορίας των μετρητών στην αγορά από την κυβέρνηση, για παταχθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά.

Μιλάμε για την ολοκληρωτική εφαρμογή καρτών σε όλες τις συναλλαγές ιδιωτών και επιχειρήσεων και της απαγόρευσης χρήσης μετρητών σε όλες τις συναλλαγές.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα πριν από την χρήση του αποκαλούμενου ψηφιακού νομίσματος, ενώ οι περιορισμοί είναι γνωστό ότι θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.

Όλοι οι πολίτες αναζητούν φτηνά προϊόντα και φτηνές υπηρεσίες παντού από τα Σούπερ Μάρκετ έως τα Ιατρεία και άλλες επιχειρήσεις, και αυτό είναι που δεν επιθυμούν να κατανοήσουν οι τεχνοκράτες που συντάσσουν νομοσχέδια για λογαριασμό κάθε κυβέρνησης.

Όσο κυνηγούν το χρήμα τόσο αυτό θα εξαφανίζεται, αφού όπως είπαμε όλοι οι πολίτες αναζητούν πλέον φτηνές υπηρεσίες παντού και κάθε στιγμή λόγω των ισχνών μισθών και της ανέχειας.      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...
κατεστραμμένη ουκρανική βάση
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφική απώλεια για τον Ζελένσκι-Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα θέρισε σχεδόν όλη την 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας (Βίντεο)

Παράλληλα, έλαβαν χώρα στην Ρωσία ασκήσεις ετοιμότητας στις δυνάμεις στρατηγικών πυραύλων με όπλα μαζικής καταστροφής...